תחום הבישול - שפים
תחום הבישול נחשב לתחום שמושך אנשים רבים אליו מידי שנה.אנשים רבים מעוניינים ללמוד את התחום הקולינארי ולהצטיין בו. חשוב לזכור שתחום זה נחשב לתחום תחרותי במיוחד ולכן ההגעה לפסגה בו נחשבת קשה יחסית. אני באופן אישי תמיד אהבתי והתחברתי לתחום הבישול כיוון שראיתי בו תחום אמנותי.
בישול כאמנות
אחת הסיבות שראיתי בתחום זה כתחום אמנותי הוא שבעיני שף מקצועי צריך להיות גם יצירתי. היצירתיות במתכונים השונים גורמת לתחום זה להיות אמנותי יותר. שפים רבים מעונינים להתפרסם עלמנת שיגיעו אליהם לקוחות רבים אך זו הבעיה העיקרית כיום בתחום הבישול. בגלל הביקוש הרב לתחום הבישול אחת מהבעיות העיקריות זה שיווק עצמי המתבצע בצורה נכונה. שיווק עצמי יכול להתבצע במספר דרכים שונות אך הדרך המקובלת היא על ידי מיתוג אישי.
מיתוג אישי
מיתוג אישי גורם למעשה לשף לבדל את עצמו משאר המתחרים. כיום כדי להתקדם בדרך מהירה לפסגה בתחום הבישול חשוב להקפיד על מספר כללים. הכלל הראשון הוא להיות יצירתייםבתחום וליצור מתכונים חדשים על מנת לגוון את טעמם של הלקוחות. הכלל השני הוא לעבוד כל הזמן על המיתוג האישי והפרסום כיוון שככל שיותר אנשים נחשפים לשף ספציפי כך נוצרת מודעות גדולה יותר כלפיו. הכלל השלישי הוא לחבור לאנשים הנכונים ועל ידי כךלמעשה נפתחות דלתות חדשות.
הסיבות לכישלון
גם בעסקים אחרים שלושת הדברים האלה חיוניים מאוד להצלחה. רוב העסקים לא מצליחים בסופו של דבר משתי סיבות עיקריות: או שהם לא מתמקדיםבגורמים הנכונים להצלחה או שהם כן מתמקדים בהם אבל לא פועלים בצורה נכונה להצלחה.
לדוגמא מתמקדים בתחום השיווק אבל לא משווקים את עצמם בצורה נכונה. שפים רביםמעירים סדנאות בישול ומופעי שף. סדנאות אלה עוזרות להם גם בצד השיווקי.