רימון פיצוץ של נוגדי חמצון – יעקב עזרא
הרימון נחשב לאחד משבעת המינים שארץ ישראל נתברכה בהם: "ארץ חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון ארץ-זית שמן ודבש" (מתוך ספר: דברים ח, ח). הרמב"ם מציין בספריו את הרימון כבעל תכונותיו איחוי פצעים ע"י קליפת הרימון.
הרימון מסייע את הפחתת תלחץ הדם. שתית מיץ כוס רימונים ביום מורידה את לחץ הדם 5% 8% לאחר כשלושה חודשים.
הרימון מקטין את גודל הנגע התורשתי. שתית כוס מיץ רימונים ביום במשך שנה תרמה לירידה של כ-30% בגודל הנגע ה-תורשתי. החומר הפעיל ברימון הוא פוליפנול, נוגד חמצון מסוג טנין המכונה פוניקאלאגין.
הרימון מפחית את רמת החמצון הכולסטרול, חמצון הכולסטרול הוא גורם המרכזי לשקיעתו בדפנות העורקים וסתימתם, לגרום לשבץ מוחי או להתקף לב.
הרימון מקל על תסמיני דלקת.
הרימון ירידה משמעותית במדדי חמצן השומנים ועליה בנוגדי חמצון חיוניים .
מיץ מקליפות רימונים מצוין להחלקת קמטים. מיץ רימונים מסייע לגודש בכבד, מסייע לדלקת מיפרקים.
לאחרונה נתברר שלרימונים השפעה חיובית בטיפול בסרטן שד וכתחליף לטיפול הורמונלי חליפי בגיל מעבר.
בכל הפירות יש פוליפ נולם בעיקר בקליפתם כהגנה עליהם מסביבתם (השמש, טמפרטורה, קרינה).
1) רימון, 2) יין אדום, 3) שורש הליקוריץ (אניס), 4) שמן זית, 5) ג'נג'ר.
ערכו התזונתי של הרימון: ערכו התזונתי של הרימון ל - 100 גר`: B1 0.03 ,מ"ג B2 0.03 מ"ג, B3 0.3
מ"ג, ויטמין C 4 מ"ג, חלבון 0.5 גר`, קלוריות 63, שומן 0.3 גר`, פחמימות 16.4 גר`, סידן 11 מ"ג, ברזל 0.7 מ"ג, אשלגן 240 מ"ג.
יעקב עזרא מומחה לרפואה נטורופתית (לטיפול בתחלואות שונות, דיאטות ותזונת ספורטאים). לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140 www.HealthNFit.org www.diet2all.net