צעירים רבים אשר זה עתה סיימו לימודי הנדסת תעשייה וניהול תוהים מהו השלב הבא עבורם. אין ספק שמבחינת קריירה ותעסוקה הם השכילו לבחור במסלול הנכון של לימודי הנדסה – כיום מומחי תעשייה וניהול מבוקשים מאי פעם בשוק העבודה. כמעט ולא קיימות חברות בסדר גודל בינוני ומעלה שלא זקוקות למהנדסי תעשייה וניהול שישמשו כמנהלים, ראשי פרוייקטים וכמובן גם יועצי ייעול ושיפור ביצועים של הארגון. לפיכך, בימינו ניתן למצוא מהנדס תעשייה וניהול במרבית החברות והארגונים הפרטיים הידועים לציבור, וכמובן גם במשרדי ממשלה, מפעלי תעשייה לאומיים ואפילו כוחות הבטחון. אולם בנוסף לכל אפשרויות התעסוקה המרתקות הללו, קיימת עבור מהנדסי תעשייה וניהול אפשרות נוספת שעשויה לקסום להם – פתיחת פירמת ייעוץ תעשייה וניהול עצמאית.
עצמאי בשטח – פירמת ייעוץ להנדסת תעשייה וניהול
פתיחת פירמות ייעוץ תעשייה וניהול היא הפתרון עבור מומחי תעשייה וניהול שעובדים הכי טוב כאשר הם האדונים של עצמם, וכמובן גם עבור אלו שנהנים לגוון את שגרת יומם במספר גדול של תחומים. ההיגיון הכלכלי העומד מאחורי פתיחת פירמה שכזו פשוט למדי – כמעט כל חברה או ארגון זקוק מדי פעם לעזרתו של מהנדס תעשייה וניהול. אך למרות זאת, במידה וחברה איננה גדולה דיה, או שהיא איננה זקוקה למומחה שכזה על בסיס יומי או כפי שנהוג כיום לומר In-House, פשוט לא משתלם עבורם להחזיק בוגר לימודי הנדסה שכאלו במשרה מלאה. כמו כן, לעיתים ארגון או חברה מסויימת כן מעסיקים מהנדסי תעשייה וניהול אך זקוקים ליועץ המתמחה בתחום נקודתי מסויים. כל החברות והארגונים הללו יפנו בסופו של דבר לגורם חיצוני המספק שירותי הנדסת תעשייה וניהול, כלומר פירמה עצמאית המתמחה בייעוץ והובלת פרוייקטים בתחום זה.
לפתוח עסק, לפרסם ופשוט....להתחיל לייעץ!
אם הרעיון של פתיחת פירמת ייעוץ הנדסת תעשייה וניהול קוסם לכם, אתם בוודאי תוהים מהם הצעדים הדרושים להקמת חברה כזו. ובכן, כמו מרבית העסקים החדשים, גם פירמות ייעוץ בתחום תעשייה וניהול מתחילות לרוב מאדם אחד, או לכל היותר מספר שותפים אשר חולקים חלום אחד. עם השנים חלק מהעסקים הללו יגדלו ויתחילו להעסיק עובדים משלהם, ואילו בעלי חברות אחרים יעדיפו לשמור על ציביון מצומצם ואינטימי יותר, ולכן לא יעסיקו יותר מעובד אחד או שניים.
השלב הראשון בהגשמת החלום הוא ללא ספק פתיחת עסק או שותפות רשמיים במשרדי מס הכנסה, ביטוח לאומי ושאר משרדי הממשלה הרלוונטיים. לאחר שהנושאים הרשמיים הוסדרו, אפשר להתחיל לעבוד! מומלץ בשלב זה להקים אתר אינטרנט לחברה, ולהתחיל לחפש לקוחות שזקוקים לשירותי ייעוץ מפיו של מהנדס תעשייה וניהול. מן הראוי להדגיש שעמידה בראש חברת שירותי הנדסת תעשייה וניהול דורשת רמה גבוהה במיוחד של מקצועיות והכרת התחום. לפיכך, לא מומלץ לכל בוגר תחום זה של לימודי הנדסה לפתוח חברת ייעוץ מייד עם סיום לימודיו, אלא להתמקצע מספר שנים כשכיר תחילה, ורק לאחר מכן לצאת לדרך עצמאית.