קעקועים בהם עיטרנו את גופנו בגיל צעיר, לא תמיד יהלמו את הלך רוחנו בגילאים מבוגרים יותר. זה לא כמו בגדי מעצבים שיכולים להיות אופנה חולפת ואורזים אותם בשקית ושמים אותם ליד ויצ"ו לתרומה.
בעבר, הסרת קעקועים הייתה כרוכה בסבל וכאב רבים. כיום, המצב שונה. הרפואה המודרנית ומכוני אסתטיקה שונים, מציעים שלוש שיטות להסרת קעקועים, כשכל שיטה טומנת בחובה יתרונות וחסרונות. יש לזכור כי הסרת קעקוע הינה מסובכת וכואבת יותר מלעשותו וכי רק ב- 20% מהמקרים ניתן להסיר את הקעקוע לחלוטין, כך שלא יישאר ממנו זכר. ב- 80% מהמקרים נותרים סימן או צלקת.
השיטה הראשונה הינה הסרת הקעקוע בניתוח כירורגי הנעשה בהרדמה מקומית, במהלכו כורתים את הקעקוע ותופרים את העור הנותר. שיטה זו מתאימה לקעקועים קטנים במקומות מוצנעים. באם מדובר בקעקוע גדול יותר, ניתן להשתיל במקום העור שהוסר, עור ממקום אחר בגוף. שיטה זו יעילה לאלו המעוניינים להעלים את הקעקוע לחלוטין וכן לאלו המעוניינים בפעולה חד פעמית, אך כרוכה בכך שבהכרח תוותר צלקת על העור.
השיטה השנייה הינה שיוף העור באמצעות ראש יהלום ונייר לטש. בתהליך הסרת הקעקוע, הכולל מספר טיפולים, מוסרות אט אט שכבות העור המכילות את הקעקוע. לאחר טיפול מסוג זה, גוון העור של האזור המשויף יהיה בהיר יותר מגוון העור כולו וכן יש להיזהר מחשיפת העור לשמש. השיטה יעילה עבור קעקועים צבעוניים ללא קווי מתאר שחורים, אשר בדרך כלל יהיו שטחיים יותר מקעקועים עם קווים שחורים.
השיטה השלישית ויש הטוענים המקובלת ביותר, הינה הסרת הקעקוע באמצעות קרן לייזר אשר מפרקת את הפיגמנטים שמתחת לשכבה העליונה של העור. תהליך פירוק הפיגמנטים הינו למעשה העלאת הטמפרטורה שלהם, על ידי קרני הלייזר. בכך נגרמת כוויה שהורסת את הרקמה המכילה את הצבע. הדלקת שבאה בעקבות תהליך זה, מסלקת את התאים הפגומים המכילים את הצבע. צבעים מסוימים כגון אדום, ירוק, צהוב ותכלת, קשים יותר להסרה באמצעות לייזר. חשיפת העור שעבר טיפול בלייזר לשמש עלולה ליצור אזור בהיר או כהה יותר משאר העור וכן צלקות ונזקי פיגמנטציה. תהליך ההסרה בלייזר כואב פחות מביצוע הקעקוע עצמו, אך התנפחות העור וקילופו, שהם תוצאה של הטיפול, יכולים להיות כואבים למדי. הסרת קעקועים באמצעות לייזר הינו תהליך הכולל מספר טיפולים- (ממוצע של 5- 8) כאשר בין טיפול לטיפול יש לתת לעור "לנוח" בין 4-6 שבועות וזאת על מנת לאפשר לפיגמנטים להתפרק כראוי.
בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע על מנת לבחור את שיטת הטיפול הרצויה ביותר.