אירועים עסקיים
כאשר רוצים לערוך עסקאות גדולות - הגיוני להפוך את הסצנה לפני הרכישה או חתימת החוזה לאירוע של ממש. לדוגמה, אם חברה רוצה לקנות מכונות חדישות ממפעל באסיה היא צריכה להזמין משלחת אסייתית עם מתורגמנים, להלין אותם במלון, להוציא אותם לבלות ועוד ועוד.
1. אירועים עסקיים מהסוג הזה הם מקדם משמעותי ביותר בכל מה שקשור לסגירת עסקאות. גם מיזוג חברות לחברה אחת או רכישתן על ידי חברה גדולה היא משהו שמצריך כינון אירועים עסקיים באולם אירועים. ובכן, מה חשוב באירועים עסקיים מסוג זה, לפני שסוגרים אולם אירועים?
2. אל תראו נלהבים, בדקו את העסקה ואת המחיר שלה היטב
3. אם מדובר באירוע בו אתם מזמינים הרבה אנשים נכבדים - בדקו אם יש דיל עם מלון
4. אם מדובר באירוע בו אתם מזמינים הרבה אנשים נכבדים - ודאו את איכות האוכל ושיהיה הטוב ביותר. בדקו אם יש אנשים בחברה שאתם מעוניינים לסגור איתה עסקה איזה מגבלות של אוכל - בין אם מטעמי בריאות ובין מטעמי חברה (למשל אם הם יפניים צריך לבדוק איתם אם מתאים להם חומוס).
5. התעקשו לראות רישיון עסק, רישיון מכבי אש, רישיון משטרה, רישיון תברואה, רישיון על גשר התאורה.
6. חשוב לנסות להתמקח על המחיר ולקבל את ההצעה הטובה ביותר במסגרת המחיר שקיבלתם, שיעוגן בחוזה ויועבר לאישור החברה המוזמנת - כלומר צריך לדעת שהאורחים מרוצים מהעסקה שאתם מזמינים אותה אליהם.
7. שירותים נקיים!
8. ודאו שלא יגבילו אתכם בזמן עם האורחים שלכם - אתם לא רוצים שהם יקבלו רושם מוטעה.
9. חשוב שיהיו דיילים וסדרנים מסודרים וחייכנים דוברי אנגלית או כל שפה שימושית במפגש עם החברה שאתם משכירים עבורה אולם אירועים.
10. אטרקציה לערב - גיבוש עם החברה השנייה, כפוף לתרבותה, הוא חשוב.
11. חשוב שיהיו מלצרים מנוסים דוברי שפות, ולא יותר ממלצר ל-10 אנשים.
12. חשוב לשמור על אירוע מעוצב עם מוסיקה בעלת טעם.
13. לא מפרקים שום דבר עד שאחרון האורחים עוזב .
14. ודאו שיהיו סיגרים ואלכוהול איכותי לאורחים שלכם.
אם אתם רוצים להבטיח לעצמכם עסקה מהחלומות באמצעות אירועים עסקיים כאלו - חשוב שתוודאו את כל הפרטים המתוארים לעיל עד החלק הקטן ביותר. זה אומר שצריך לשאול את עצמכם את כל השאלות הנכונות: האם יש רישיון עסק? האם המקום איכותי? האם השירות אדיב? האם המחיר טוב? האם הוא יכול לשרת את כמות האורחים שלכם? האם יש גישה לנכים? האם המקום יפה? ועוד ועוד ועוד.