השאיפה של כל אומן ואמן שמייצרים ציורים היא להגיע לתערוכה שתציג את היצירות שלו. הרי תערוכה נועדה להציג את האומנות, ליהנות מן האומנות של אותו אומן. לעיתים תערוכה מציגות יצירות אומנות כדי להצהיר איזה שהיא הצהרה חברתית או פוליטית. אין זה משנה לשם מה נוצרה התערוכה, בסופו של דבר תערוכה מציגה אומנות, לרוב ציורים. לכל תערוכה יוצרים גם תוכנייה ושם משתמשים בטכניקה של סריקת ציורים.
מדוע משתמשים בטכניקה של סריקת ציורים בתוכנייה
כדי להבין מדוע משתמשים בטכניקה של סריקת ציורים בתוכניות של תערוכות, צריך להבין מה זאת הטכניקה הזאת של סריקת ציורים. לסרוק ציורים לתוך תוכנייה הכוונה להשתמש בסורקים מיוחדים אשר יסרקו את יצירת האומנות, בדרך כלל הציור וידפיסו את אותה תמונה סרוקה בכל גודל שתתאים לתוכנייה. תוכנייה של תערוכה היא בעצם חוברת קטנה שמכילה פרטים על הפריטים שיוצגו בתערוכה. תוכנייה בדרך כלל נערכת על ידי מי שהפיק את האירוע ובמקרה של תערוכת ציורים אז גם אוצר או אוצרת התערוכה משתתפים בעריכת התוכנייה. התוכנייה כוללת את פריטי התערוכה, מציגה את האומן המציג את יצירותיו בתערוכה ובדרך כלל מציגה הדפסים קטנים של מספר יצירות, דוגמאות ממה שמוצג בתערוכה. כדי להציג את היצירות האלו בצורה הכי טובה ומקצועית, פונים לחברה שעיסוקה היא סריקה של ציורים וכך מצליחים להציג תוכנייה מקצועית ועניינית.
מה קורה בתהליך הסריקה?
ציורים שנסרקים בתהליך זה נסרקים על ידי סורקים מיוחדים ומקצועיים. אלו לא סורקים שתמצא על שולחן בכל בית או אפילו סורקים שנמצאים במשרדי ממשלה או בתי משפט. אלו סורקים עם איכות סריקה בין הגבוהות שיש. הסריקות כאלו לתוכניות של תערוכות יש דייקנות מיוחדת בנושא התאמת צבע מול המקור, יש קפדנות על הניקיון של הסריקה אחרי כל פרט ופרט לכל שלב ופריים במהלך הסריקה, יש שימוש בכלים מדעיים המוצמדים לכל סריקה ומותאמים לפלט שיוצא בהדפסה ויש כל הזמן שימוש בתאורת בדיקה אוניברסאלית ומכוילת להבטחת התוצאה הנכונה ביותר מבחינת הצבעים. המקצועיות והאיכות הגבוהה הם חלק בלתי נפרד מתהליך הסריקה ומבטיחה תוצאות טובות מאוד.