אינסטלטור, פתיחת סתימות.
פעמים רבות קורים בביתנו דברים שדורשים טיפול יעיל של אינסטלטור, סתימות למשל, יכולות להיות מציקות לפעמים ולעצור לנו את הסדר יום. בין אם זה מפריע להתקלח, מציף את השירותים או סותם את הכיור, אינסטלטור הוא כמובן הפיתרון היעיל לבעיות אלו, אך האם בכול מצב מזמינים אינסטלטור? מתי כדאי להזמין אינסטלטור ומתי לא?
הבחנתם בסתימה בהתהוות, אין עדיין צורך להזמין פתיחת סתימות על ידי אינסטלטור, חבל על הכסף ועל הזמן שלכם ושלו. שלפו את הפלומבה (אין לכם? בושה! רוצו לקנות מיד!). הסירו את הרשת המותקנת בפתח הניקוז. הרטיבו מעט את האזור מסביב לפתח, ליצירת וואקום מספק והתחילו לפמפם במרץ. עד מהירה יתחילו דברים לעלות במעלה הצנרת, בעקבות הוואקום. המדובר בפעילות מגעילה משהו, אך מספקת להפליא. פנו כל מה שיוצא מן הצנרת הישר אל פח האשפה. אין טעם לשטוף בחזרה אל הצנרת את הגורמים לסתימה אחרי שעמלתם על פתיחת סתימה בצנרת בעצמכם. הבעיה נפתרה? מעולה! תאמינו או לא אינסטלטור שלכם יודה לכם על שחסכתם ממנו את ביקור הבית. גם אינסטלטור לא רוצה לרוץ כל היום על דברים שאפשר לפתור בשנייה.
כעת, השתדלו לשמור את כיור המטבח נקי משאריות אוכל, וכן את אגן האמבטיה ו/או המקלחון נקיים משאריות סבון, שמפו, מרככים, שערות וכיו"ב. אולי יותר מכל חומר אחר, שיערות וסבון המתקשה בהן הם חומרים משובחים להפליא ליצירת סתימות. כמו כן, זכרו, הפתח הגדול ביותר של הצנרת היוצאת מן הבית הוא באסלת השירותים, אך גם לה יש מגבלות. השתדלו שלא להעמיס על צנרת האסלה יתר על המידה, ובוודאי נכון הדבר לגבי בתים ישנים עם מערכות אינסטלציה מיושנות.
בכל מקרה, חומרים זרים המתנקזים בכיור או באגן המקלחת, פנו החוצה ולעולם אל תסירו את רשתות הסינון המותקנות על פתח הניקוז, אלא אם כן הדבר מתבצע על מנת לנקות אותן או כדי לבצע פתיחת סתימות. הדבר אולי מקשה על ניקויים, אך מגן על הצנרת שלכם, על גוף הבית שלכם מפני סתימות.
בברכת "שהכול יזרום חלק",
אינסטלטור שלכם.