גישור הינו תהליך ישוב סכסוכים בהסכמה ובהדברות כחלופה להליך משפטי. מטרתו לגשר על המחלוקות בין הצדדים ולהגיע לפתרון מוסכם . הגישור יעיל מאוד לפתרון סכסוכים משפחתיים ולזוגות המעוניינים לערוך הסכם גירושין בהידברות. המגשר מסייע לצדדים לנהל דיאלוג, להבין את הצרכים של כל צד ולהגיע לפתרונות המקובלים עליהם. התהליך הינו ממוקד, יעיל וחסכוני. בתום הגישור ההסכם מנוסח משפטית ועם קבלת תוקף של פסק דין הינו מחייב.
גישור בגירושין הינו תחום ייחודי המחייב התייחסות לא רק לאספקט המשפטי והכלכלי אלא גם לאספקט הרגשי. תהליך הגירושין רווי כאב, מטענים רגשיים וניגודי אינטרסים שבמהלכו בני הזוג נדרשים לקבל החלטות משמעותיות לגבי עצמם ולגבי הילדים בתחומים שונים(כמו: רכוש,מזונות,גידול ילדים). גישור בעת גירושין דורש מודל טיפולי יותר בו ניתנת התייחסות לרגשות המלווים את הצדדים ולתהליך הפסיכולוגי אותו עוברים והשפעתו על קבלת ההחלטות. ילדים וגירושין - הבנת המשבר והשלכותיו על הילדים חשובה מאוד לתהליך הגישור . ידע של המגשר לגבי הצרכים ההתפתחותיים והפסיכולוגיים של הילדים מסייע להורים לקבל החלטות נכונות ומיטיבות. לכן לעיתים נדרשות מיומנויות טיפוליות על מנת לקדם את המו"מ בין הצדדים
תפקיד המגשר הינו לסייע למגושרים לבנות הסכם הוגן המותאם לצורכיכם ולצורכי הילדים תוך התייחסות מיוחדת לבניית הורות לאחר הגירושין, וזאת על מנת למזער הפגיעה בילדים. גישור טוב ומוצלח נעשה באווירה תומכת, המעודדת כבוד הדדי ,שתוף פעולה ויצירתיות בפתרון קונפליקטים.
בעיני, מטרת הליך הגישור אינו רק עריכת "הסכם גירושין" אלא גם לעזור למגושרים לצלוח את המשבר באופן האופטימאלי כך שהם יוכלו לפתוח דרך חדשה ומערכת יחסים תקינה כהורים בהמשך. מחד, המערכת הזוגית מגיעה לקיצה אולם במקומה נבנית מערכת הורית נפרדת עם כל המשתמע מכך. זוגות עם ילדים אמורים להמשיך לתקשר ולשתף פעולה בעניינים הקשורים לילדים. לפיכך, מגשר המשלב מיומנויות גישור יחד עם מיומנויות טיפול, יש לו ערך מוסף ייחודי למשל מגשרת מוסמכת שהינה גם מטפלת זוגית עם ניסיון בעבודה עם משפחות במשבר הגירושין.
מתי כדאי לפנות לגישור?
1. כאשר אחד מבני הזוג מעוניין בגירושין והשני לא . במקרים אלה בבודקים את ההתלבטות ואת
האלטרנטיבות הקיימות.
2.כאשר בני הזוג החליטו להיפרד,שיש נושאים במחלוקת והם אינם מעוניינים בהליך משפטי. המגשר עוזר בבניית הסכם איתו מגיעים לבית המשפט או לבית הדין הרבני לקבלת תוקף משפטי.
3. כאשר בני הזוג מעוניינים להגיע להסכם הוגן, בו יהיה ביטוי לצרכים שלהם ומחליטים לנהל זאת בשליטתם.
4. כאשר בני הזוג מעוניינים שהכסף יישאר במסגרת המשפחה ולא בידי עו"ד. חסכון בזמן וכסף.
5. כאשר עורכי הדין לא מצליחים להידבר ביניהם.
6. במקרים שיש מחלוקת חלקית ונקודתית המעכבת הסכם כולל ומלא.