עוגת שוקולד טובה יכולה להרים כל אירוע, בין אם זה יום הולדת, חג, ארוחת ערב חגיגית או כל סיטואציה שרק תוכלו לחשוב עליה. חובבי השוקולד באשר הם לא יסרבו לעולם לעוגת שוקולד איכותית, נימוחה ומתוקה. אך מה המתכון המושלם להכנת עוגת שוקולד שכזו? יצאנו ובדקנו כמה מתכונים להכנת עוגות שוקולד ובחרנו את המתכון שנראה לנו, לפחות בשלב זה, כאחד המוצלחים ביותר. כמובן, שבסופו של יום, מדובר בטעם אישי והעדפה אישית. לא ניתן באמת לבחור עוגת שוקולד אחת בתור הטובה או הטעימה ביותר אי פעם. הרי אדם אחד יעדיף עוגת שוקולד שעשויה משמרים, בעוד שהשני יעדיף עוגת שוקולד בחושה. בכל מקרה, אין ספק שברגע שתטעמו את עוגת השוקולד הבאה, תבינו למה בחרנו דווקא אותה. זו עוגה אוורירית, קלה להכנה יחסית, נימוחה בפה ומתוקה (אך לא מידי).
עוגת שוקולד מושלמת
למרכיבי המתכון, תזדקקו לשתי כוסות סוכר, שש כפות קקאו, 2 וחצי כוסות של קמח, 4 ביצים, אחת וחצי כוסות מים, 1 וחצי כוסות שמן, שקית אפקת אפייה, אחת וחצי כוסות סודה לשתייה, קורט מלח (כן, כן! מלח) ותמצית וניל (אפשר כמובן גם עם זרעי וניל טרי).
כך תכינו את עוגת השוקולד
בקערה, יש לערבב את כל החומרים היבשים, עד ליצירת תערובת אחידה. לאחר מכן, יהיה עליכם להוסיף בהדרגתיות את המרכיבים הרטובים ולערבב עד ליצירת תערובת חלקה, ללא גושים. כעת, תשפכו את העיסה לתבנית אפייה, אותה יש להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני של כ-180 מעלות צלזיוס. לאחר כ-30 עד 40 דקות של אפייה, תבדקו האם העוגה מוכנה. ניתן לעשות זאת באמצעות קיסם יבש אותו יש לנעוץ במרכז העוגה. אם הקיסם יוצא עדיין יבש, סימן שהעוגה מוכנה. אם הקיסם יוצא רטוב או אפילו לח במעט, סימן שהעוגה אינה מוכנה עדיין. כעת, ערבבו כפית נס קפה ושתי כפיות סוכר בכוס מים רותחים ושפכו אותה על העוגה, מיד עם הוצאתה מן התנור (זה ישמור על העוגה רטובה ונימוחה).
הגשת עוגת השוקולד
כשאתם פורסים העוגה, תוכלו לחמם אותה מעט במיקרו (כדי שתישאר חמה) ולהגיש כל פיסת עוגה עם כדור גלידה בטעם וניל. תאמינו לי, זו עוגת שוקולד משובחת להפליא! בתיאבון. למתכוני עוגות שוקולד נוספים, בקרו באתר המתכונים Cooks.co.il.