שף
העולם הקולינארי התפתח פלאים בעשורים האחרונים והפך למבוקש מאוד בקרב האוכלוסיה בארץ ובעולם. שף נחשב מקצוע מבוקש ומכובד מאוד כיום בעולם כיווןשכולם תמיד אוהבים לאכול אוכל משובח וטוב ומעוניינים לקבל את השירות הטוב ביותרמשף מקצועי.
שפים בעולם
חשוב לציין ששפיםטובים ניתן למצוא בכל מקום בעולם אבל מישום מה תמיד שמזירים שפים טובים מתכוונים לצרפת ואיטליה, אולי בגלל שמשם החל העידןהקולינארי בעולם. ללא ספק אומנות הבישול במדינות אלה היא מפותחת עד מאוד.
לשפים רבים ברחבי חשוב לשמור על הידע שלהם ועל מקצועיותם בתחום הבישול ולכן חשוב להם מאודללכת להשתלמויות שנעשות בדרך כלל בחו"ל. גם בישראל הולך ומתפתח התחום הקולינארי בצעדי ענק ולמסעדות יש אינטרס רב לספק לסועד חוויה בילתי נשכחת. בישראל רוב המסעדות היוקרתיות ממוקמות באזור המרכז ובמיוחד בתל אביב למרות שיש תמידמסעדות חדשות שנבנות במיוחד באזור הטיילת.
העשרתידע - שף פרטי
שפים רבים גםמבצעים מופעי שף על מנת להלהיב את הקהל ולגרום לו להעריך את מקצועניותו. בנוסף חשוב מאוד ששפים יחליפו מידעבינהם כי למעשה שניהם מרוויחים מכך,הכוונה לחילופי מתכונים ומטעמים כדי להעשיר את הידע. כמו כן משמשים גם כשפים פרטיים ללקוחות אמידים. תפקידו של שף פרטי חשוב מאוד בקרב אותם אנשים כיוון שהם מוצאים כסף רב על שירות זה.
למרות התפתחות תחוםהבישול בישראל בשנים האחרונות עדיין ארצינו נמצאת בפיגור לעומת ארצות בעולם כיוון שתרבות האכילה והשתייה שלנו אינה מפותחת באותה רמה.
מאכלים עממייים
הישראלים תמיד אוהבים לאכול אוכל עממי כמו שווארמה ופלאפל אך כמעט תמיד אף פעם לא יתנגדו לאכול במסעדת גורמה יוקרתית.עצם הישיבה וההזמנה במסעדת גורמה יוצרת תחושה של פינוק והנאה.
חשוב לציין שגםהמחיר הכספי אותו משלמים במסעדת יוקרה הוא גבוה מאוד ולא כולם יכולים בסדרהעדיפויות שלהם להרשות לעצמם להתפנק באופן הזה. ככל שהמסעדה בה מבקרים יוקרתית יותרכך המחיר שהצרכן משלם יהיה גבוה יותר.