חפש מאמרים:
שלום אורח
25.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פשיטת רגל בישראל

מאת: דורוןחוק ומשפט - כללי08/07/20101028 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

פשיטת רגל מוגדרת כמצב בתחום המשפטי ולפיו אדם מסוים אינו יכול לשלם את חובותיו הכספיים. מצב זה למעשה מספק לחייב הגנה יחד עם תנאים מגבילים שונים.

הליכי פשיטת רגל שונים ממדינה למדינה, כאשר גם בישראל פשיטת רגל אמנם מוגדרת בצורה זהה ליתר מדינות העולם, אך הליך פשיטת רגל הוא שונה מהאופן בו הוא מתבצע במדינות אחרות.

בישראל, רק בשנת 1980 נוסחה פקודה המסדירה את נושא פשיטת הרגל, וגם נקראת "פקודת פשיטת הרגל". משרד המשפטים ממונה על ביצועה של הפקודה ועל יישומה בשטח.

איזה גוף מייצג את האינטרס הציבורי בהליך פשיטת רגל?

בישראל, הרשות החוקית האחראית על ייצוג הציבור בהליך של פשיטת רגל הוא גוף הנקרא "הכונס הרשמי". הכונס הרשמי הוא אחד האגפים של האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים. הכונס משמש כמפרק זמני עד למינוי מפרק קבוע על ידי בית המשפט.

פשיטת רגל- שלבים

להליך של פשיטת רגל יש מספר שלבים. בתחילה, החייב מקבל צו כינוס נכסים, מאותו הרגע יכול בית המשפט המחוזי לעכב את כל ההליכים המשפטיים הקיימים נגד החייב. פעולה זו נראית כהקלה של ממש לחייבים, אולם יחד עמה מגיעות גם חובותיו של החייב. על החייב נאסר לצאת מגבולות ישראל וכמו כן  לקיים פעילות כלכלית. מדוע? לא כדי להעניש אלא כדי למנוע ממנו לצבור חובות. יחד עם כל אלו הוא מחוייב לשלם סכום כסף חודשי לכונס הראשי.

חודשים מספר מכינוס הנכסים של החייב מתקיים דיון בבקשה להכריז על החייב כפושט רגל.

פשיטת רגל ופניה לעורכי דין

נדמה כי כל ההליך של פשיטת רגל מתקיים במרחב שבין הכונס הראשי לאותו אדם החייב. זוהי קביעה שאיננה מדויקת. בישראל כמו גם ביתר מדינות העולם ניתן לפנות אל משרד עורכי דין לקבלת ייעוץ  משפטי הולם. פניה אל משרד עורכי דין בשלב מוקדם של התהליך יכול לסייע בידיו של החייב לעבור את התהליך בצורה המהירה ביותר והיעילה ביותר מבחינתו. חשוב להתייעץ עם משרד עורכי דין המתמחה בנושאי פשיטת רגל ולקבל ממנו מידע לגבי האפשרויות בנושאי פשיטת רגל העומדות בפני החייב.

כיצד מסתיים הליך פשיטת רגל

לאחר תהליך ארוך שיכול להסתיים אחרי מספר חודשים או שנים, מגיע לסיומו הליך פשיטת רגל.

בית המשפט הוא זה שמכריע בעניין זה ומוסר צו המהווה אישור לתום התהליך. בית המשפט קובע באם למסור צו זה או לא בהסתמך על נתוני החובות ובדיקה האם כל החובות שולמו לנושים.

עם מסירת הצו מסתיימות למעשה כל ההגבלות שחלות על החייב מתוקף תהליך פשיטת הרגל. בישראל בשנת 1996 נכנס לתוקפו תיקון לפקודת פשיטת רגל. עד לאותה שנה ההליכים היו נמשכים שנים רבות וארוכות. כיום יש אפשרות לקבלת הצו בצורה מהירה יותר מבעבר. באופן טבעי ואף צפוי חלה עליה במספר האנשים שהגישו בקשה לפשיטת רגל מאז.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דורון

מאת: דורוןחוק ומשפט - כללי20/07/101122 צפיות
כיצד מתבצע הליך פשיטת רגל ומה תפקידו של משרד עורכי דין בתהליך

מאת: דורוןחוק ומשפט - כללי27/05/101222 צפיות
פשיטת רגל היא לא "המצאה" חדשה, למעשה יש לה שורשים כבר בעת העתיקה...

מאת: דורוןחוק ומשפט - כללי10/05/102371 צפיות
בהכרזה על פשיטת רגל אנו מתחילים בתהליך ארוך ולעתים מסורבל, שיכול להיות פשוט יותר אם רק נזהרים ומקפידים על החוקים. אז מאיפה מתחילים?

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/232033 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212231 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/212105 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211760 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211372 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201961 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201671 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica