תעשיית המזון שמה דגש רב על סניטציה ושמירה על רמת ניקיון מקסימלית כדי למנוע הצטברות חיידקים ומיקרואורגניזמים על משטחי העיבוד במפעלים. אולם כיצד תעשה זאת בדרך הטובה ביותר?
נירוסטה היא על פי רוב המתכת ממנה עשויים משטחי העבודה במפעלי ייצור המזון, ועל כן המחקר בתחום המתכות מתמקד בשיטות הליטוש המוצלחות ביותר של פלדת אל-חלד, שימנעו הצטברות חיידקים וחלודה על משטחים אלו לאורך זמן. המחקר המתמשך בתחום הסטריליזציה של ענף המזון מתמקד במציאת החומרים והטכנולוגיה הטובים ביותר למניעת היצמדות מיקרואורגניזמים למשטחי הכנת המזון.
ג'. באקנהוסקס, פרופסור גרמני בעל שם בתחום, העומד בראש מחלקת טכנולוגיית המזון של אגודת החקלאות הגרמנית, בחן לעומק את הנושא, באמצעות מחקר שבחן את שיטות ליטוש מתכות המובילות בשוק, למטרה זו. לדבריו, אלקטרופוליש, הלא הוא ליטוש מתכות אלקטרוכימי, הוא ליטוש המתכות הטוב בשוק למניעת הצטברות מיקרואורגניזמים לאורך זמן במשטחי עבודה במפעלי מזון. אלקטרופוליש מפחית משמעותית את דרגות החספוס של פני השטח של המתכות, ומבטיח כי למיקרואורגניזמים יהיה קשה יותר להידבק לפני שטח המתכת.
אלקטרופוליש מקובל מזה שנים בתעשיית התרופות והביו-טכנולוגיה, מסביר באקנהוסקס, שכן הוא אומד בסטנדרטי האיכות הגבוהים ביותר בתעשיות אלו. לדבריו, אמצעים אלו לשיפור ההגיינה מפחיתים גם את הזמן והכימיקלים הדרושים לניקוי המכונות, ביתרון נוסף ליצרני מזון המעוניים לצמצם בעלויות.
לקריאת הכתבה המלאה על ליטוש מתכות אלקטרוכימי בענף עיבוד המזון לחצו כאן