במהלך חיינו אנו צפויים לשינויים במצבנו הבריאותי, הנגרמים עקב מחלות אותאונות. אמרנו שינויים צפויים? ובכן, אף לא אחד יכול באמת לצפות את המחלהשתתקוף אותו ללא סימנים מוקדמים, או את הפציעה בתאונה פתאומית. לאירועיםהאלה יש השפעה קשה לא רק על מצבנו הבריאותי, אלא גם על מצבנו הכלכלי, בגיןאובדן מלא או חלקי של כושר העבודה וכתוצאה מכך פגיעה חמורה ביכולתההשתכרות. כדי שנוכל לשמור על הכנסה חודשית קבועה ולהמשיך לפרנס את משפחתנובמצב של אובדן כושר עבודה, עלינו להתכונן לגרוע מכל בכך שנרכוש פוליסתביטוח מפני אובדן כושר עבודה.
חברות הביטוח משווקות מגוון פוליסות ביטוח מפני אובדן כושר עבודה, שחלקןמותאמות באופן ספציפי לבעלי מקצוע מסוימים. לכל בעל מקצוע יוגדר מהו מקרהאובדן כושר העבודה, וחברת הביטוח תחליט באילו תנאים לבטח אותו. מסיבה זוחייב המבוטח להודיע לחברת הביטוח על כל שינוי מהותי במקצועו, בעיסוקו אובתחביביו. גם תשלומי הפרמיה נקבעים בהתאם למקצועו של המבוטח.
כללית, לכל פוליסה הגדרות ותנאים משלה: הגדרת סוג אובדן כושר העבודה(בכל מקצוע שהוא, או במקצועות ספציפיים שבהם עבד המבוטח בעבר, או במקצועותלא ספציפיים שהולמים את השכלתו, הכשרתו וניסיונו של המבוטח), הגדרת היכולתלעבוד חלקית או בעיסוק חלופי, הגדרת המקרים שאינם מזכים את המבוטח בפיצוי,תקופת הביטוח, תקופת ההמתנה עד שהמבוטח מתחיל לקבל את תגמולי הביטוח (3 או 6חודשים), ועוד.
בדרך כלל, מבוטח זכאי לפיצוי החל מאובדן 75% מכושר עבודה שלו. פוליסותמסוימות מזכות בפיצוי גם מבוטח שאיבד את כושר העבודה שלו באופן חלקי (למשל,החל משיעור של 25%). פוליסות כאלה כרוכות, כמובן, בתשלום פרמיה גבוההיותר.
ניתן לרכוש ביטוח בפרמיה קבועה או משתנה. חברת הביטוח רשאית לשנות אתהפרמיה, למשל במקרה של התפרצות מחלה חדשה המשנה במידה משמעותית את רמתהסיכון של המבוטח.
אגב, מבוטח הנמצא במצב של אובדן כושר עבודה ומקבל תגמולים מחברת הביטוח, יהיה פטור מהמשך תשלומי הפרמיה, רק אם רכשהרחבה של הפוליסה, הכרוכה, כמובן, בתשלום פרמיה גבוהה יותר.
סכום התגמולים החודשי שהמבוטח זכאי לקבל מחברת הביטוח לא יעלה על 75%מסך הכנסתו החודשית ברוטו ב-12 החודשים האחרונים. אגב, מי שביטח את עצמומפני אובדן כושר עבודה בכמה חברות ביטוח, יקבל מכל החברות יחד תגמוליםבסכום מצטבר שאינו עולה על 75% מסך הכנסתו.
נציין, כי הגדרת מקרה הביטוח, אי כושר עבודה, מעוררת לא מעט מחלוקותבפסיקת בתי המשפט, בייחוד במקרים בהם הביטוח אינו לפי עיסוק ספציפי אז נדרשבית המשפט לשאלה הקשה מכל מהו "עיסוק סביר אחר בהתאם להשכלתו, הכשרתווניסיונו" של המובטח. המענה לשאלה זו אינו פשוט בכלל ומשתנה משופט אחדלמשנהו. המאמר עלה על ידי צוות קידום בגוגל הנותן שירותי כתיבת תוכן