חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תשלום נכסי קריירה: חד פעמי או תשלומים עיתיים? (מתוך האתר של עו"ד אירית רייכמן)

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה31/05/20101093 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הכותבת, עו"ד אירית רייכמן,  היא מומחית לדיני משפחה

המונח "נכסי קריירה " מתייחס לכושרו של אדם להשתכר במהלך הנישואין.פרט לכישוריו הטבעיים של האדם, נלקחים בחשבון גם יסודות נוספים: השכלה,ניסיון ומוניטין שנרכשו לאורך תקופת הקשר הזוגי, וכן מרכיב הויתור שעשה כלאחד מבני-הזוג עבור העזר שכנגד.

להבדיל מנכסיםאחרים שצוברים בני הזוג, אין זו שותפות הצריכה פירוק. מדובר אך ורקבפער שנוצר במהלך הנישואין, עקב הנישואין. יש לגרוע מן הפער הזה את התרומהלכושר ההשתכרות שבאה מכישרון אישי וכן את זו שנוצרה קודם לתחילת הקשר הזוגיאו לאחר שפורק.

חשוב לזכור כי צורת ותנאי התשלום של "נכסי הקריירה"במקרה של גירושין, משתנים ממקרה למשנהו ותלויים בנסיבותיו. כמו לכל דבר, ישנםיתרונות וחסרונות לכאן ולכאן.

אם הפער בין בני הזוג הוא ניכר, הנוצרוכתוצאה מכך צד אחד צבר נכסיקריירה ואילו הצד השני היה אמון על הבית פנימה, ראוי לחול הכלל של תשלום חדפעמי. בפסק דין שנתן בשנת 2004, סבר בית המשפט העליון כי ככל שהדבר אפשרי,יש להעדיף את שיטת התשלום החד-פעמי –בעיקר מכיוון  שהוא מקל עלהפירוד ומאפשר הימנעות משימור הקשר הכלכלי בין בני הזוג,במידה ואינם מעוניינים בכך. בנוסף, התשלום החד פעמי מאפשר לבן הזוג המקבל אותווודאות כלכלית ותכנון לטווח הארוך.

[למאמרים נוספים: עו"ד אירית רייכמן]

תשלומים עיתיים – יתרון למשלם

בעוד שיטת התשלום החד פעמי טומנת בחובה יתרונות לצד המקבל אתהתשלום, היתרונות בשיטת התשלומים העיתיים הם בעיקר לבן הזוג המשלם.  היא מאפשרת להתאים את התשלום לשינויים בחייו המקצועיים. במידה והואחפץ לחדול מעבודה או להסב את מקצועו, ניתן יהיה ליתן לכך ביטוי בתשלומים.כך, יש הטוענים, מתפוגג החשש מפני "כפיית" עבודה על בן-הזוג החיצוני. זאתלהבדיל מן השיטה של תשלום חד-פעמי, שבה צריך היה לכאורה להמשיך ולעבוד כפישנקבע מראש, כדי לעמוד בדיעבד בתשלום שנקבע. שנית, שיטה זו מקלה את עולהתשלום על בן הזוג המשלם, שכן היא פורשת את התשלומים לאורך זמן.

דוגמה למקרה של תשלומים עיתיים (חודשיים)

בפסק דין שניתן ב-17.9.09 על ידי כב' השופט ניצן סילמן, מביהמ"ש לעניינימשפחה בקריות, קרא ביהמ"ש לביטול מושג מזונות האישה (הנשלט ע"י הדיןהאישי), במקרים של פירוד ארוך וממושך, ולעבור לפסיקת קצבה חודשית, בגיןהפרשי יכולת השתכרות או נכסי קריירה. זאת, על מנת שלא להנציח מציאות בה אףמקבלת המזונות אינה יכולה לשקם חייה מבחינה מקצועית וזוגית.

במקרה דנן דובר על זוג נשוי שחי זמן רב בנפרד. הבעל ביקש להפחית אתהמזונות לאישתו, היות והיא עובדת ויש לנכות את מעשה ידיה. כמו כן, נולדו לוילדים וכן חל פיחות במשכורתו. ביהמ"ש קיבל את תביעתו והסביר כי מחד, פסיקתמזונות אישה לטווח הקצר מעניקה מזור, מענה קיומי. מנגד, פסיקת מזונותבמקרה של פירוד רב שנים, מנציחה מציאות בה אף מקבלת המזונות אינה יכולהלשקם חייה. ביהמ"ש קבע כי ראוי לפסוק קצבה חודשית, בגין הפרשי יכולתהשתכרות או נכסי קריירה, אך זו בהכרח, תהיה נמוכה מגובה מזונות אישה, היותואין היא מטילה על האישה מגבלות. משכך, הפחית ביהמ"ש את סכום קצבתה ב-1000 ₪בחודש כך שתעמוד על 5100 ₪.

מקרה של תשלום חד-פעמי

ב 10.5.09, בתמ"ש 6990/07, תבעה אישה את בעלה מזה 37 שנה במזונות ובנכסיקריירה. הבעל היה בעלי חברה, שנסגרה חודשים לאחר פתיחת ההליכים ביניהם.אחד מעובדיו פתח חברה באותו תחום עיסוק, שהבעל היה בה לעובד שכיר. השופטתאספרצה אלון מביהמ"ש לע"מ בקריות קבעה כי סגירת החברה והקמתה עם בעליםאחרים, אינה אלא לצורך רמיית האישה. בנוסף, לאור המוניטין והידע שצבר הבעלבשנות עיסוקו- עליו לתת לאשתו 30% משווי הערכת החברה והמוניטין. לאורהיחסים הגרועים בין הצדדים- יהיה זה תשלום חד פעמי בסך 170,000 ₪ ולא 2,000₪ לחודש עבור 85 חודשים שהם הזמן שנותר עד יציאת הבעל לפנסיה.

המאמר התפרסם לראשונה באתר של עו"ד אירית רייכמן

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אירית רייכמן - עו"ד ונטוריון

lawyer-r@zahav.net.il

טל: 02-6541542 פקס: 02-6541544

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אירית רייכמן

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה23/03/161216 צפיות
בית המשפט המחוזי פסק פיצויים נזיקיים לאישה בסך 180,000 ש"ח בגין עיכוב גט על ידי בעלה, על אף שלא הוכר על ידי בית הדין הרבני כסרבן גט. בית המשפט המחוזי, בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים, קבע כי יש לקבל את עמדת האישה ולחייב את הבעל בפיצוי נזיקי בגין התנהלותו במהלך הליך הגירושין בבית הדין, וזאת על אף העובדה כי בקביעות בית הדין והן בבית הדין הרבני הגדול לא ניתנה קביעה כי הבעל סרבן ו/או מעכב גט.

מאת: אירית רייכמןגישור ובוררות03/02/148572 צפיות
בפסק דין שניתן לאחרונה (25.10.2013) על ידי כב' השופטת גאולה לוין מבית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע, נקבע כי צוואה שנעשתה מחמת השפעה בלתי הוגנת הנה בטלה.

מאת: אירית רייכמןנזיקין05/01/145886 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה נדרש לאחרונה יותר ויותר לדון בתביעות בגין פרסום לשון הרע באמצעות הרשתות החברתיות, ובמיוחד באמצעות רשת הפייסבוק. בשני פסקי דין שניתנו לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון ובבאר שבע, נפסק פיצוי נזיקי בסך של כ-40,000 ש"ח בגין לשון הרע שפורסמה ברשת הפייסבוק. מאת עו"ד אירית רייכמן, עו"ד ומגשרת

מאת: אירית רייכמןגישור ובוררות11/11/137978 צפיות
פס"ד תקדימי: בית המשפט קבע כי התובע יוכר כידוע בצבור ויורש של המנוחה לאחר שבני הזוג התגוררו יחדיו שנה וחמישה חודשים. (תמ"ש 29037-09-12 בבית המשפט למשפחה במחוז ת"א ,שופט נפתלי שילה)

מאת: אירית רייכמןגישור ובוררות15/10/131761 צפיות
בית הדין הרבני הגדול קיבל ערעור של אישה וקבע כי בקשתו של בעלה לסגירת תיק הגירושין ביניהם, אינה כנה, מכיוון שהוא עדיין מעוניין בגירושין. בית הדין הרבני קבע כי כל בקשתו של הבעל היא לסגור את תיק הגירושין כדי להעביר את הדיונים בנושא הרכוש לבית המשפט לענייני משפחה.

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה20/09/121650 צפיות
"סוף מעשה במחשבה תחילה" – בטרם נקיטת הליכים משפטיים בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני, ראוי לזכור כי קיים מגוון רחב של פעולות בסיסיות בהן יש לנקוט על פי הפירוט כדלקמן:

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה16/08/121262 צפיות
תביעת אישה נגד בעלה לפיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו לה בשל העובדה כי הבעל סירב ליתן לה גט.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211647 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211466 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201796 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182151 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181718 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181846 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171895 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica