אספנו מספר מושגי יסוד של טכנולוגיית הבארד לניהול,להנאתכם:
ניהול ממוקד - ניהול על פי אילוצים, התמודדות עם קונפליקטים, קיצור זמני תגובה JIT (Just In Time), מיצוי עקרון "הקיט המלא", קבלת החלטות בסביבה מוגבלת משאבים ופתיחת צווארי בקבוק.ניהול ממוקד, משמעו למקד את תשומת ליבה של ההנהלה בנושאים החשובים של הארגון. הטיפול חייב להתבצע באמצעות כלים ניהוליים יעילים. על מנת ליישם את T.Q.M בצורה הטובה ביותר יש לשלב אותה עם גישות ניהול אחרות:
* ניהול לפי אילוצים ( TOC- Theory Of Constraints) - התמקדות בצוואר הבקבוק
* פילוסופיית ה- JIT ( Just In Time )
* מדדי ביצוע גלובליים (GPM )
* העיקרון ה"קיט המלא" (CK )
בקרת תהליכים סטטיסטית - SPC - Statistical Process Control - יישום שיטות סטטיסטיות לצורך ניתוח נתונים, חקירת כושר, ביצועי תהליך ופיקוח עליהם. בשנות ה-30 של המאה ה-20, נולדו גישות ביקורת איכות חדשות, אשר ראשיתן בארצות הברית. גישות אלה התבססו על שיטות סטטיסטיות, ועיקרן דגימה, במקום בחינה פרטנית של כל חלק וחלק. השם שניתן לשיטות אלה הינו: SPC-Statistical Process Control (תהליכי בקרה סטטיסטיים) והן כוללים מכלול פעולות ותהליכים אשר נועדו להבטיח את האיכות בכל שלבי הייצור, החל מתכנון המוצר, ועד לבדיקות קבלה אצל הלקוח או המשתמש.
מערכת אבטחת האיכות הינה מערכת מתוכננת ושיטתית של מכלול פעילויות, הנדרשות להקניית ביטחון מתאים, כי המוצר או השירות יעמדו בדרישות האיכות שהוצבו, ויענו על מלוא צרכי המשתמש.המערכת מודדת את האיכות הנוכחית, מאתרת תחומי איכות בעייתיים (גם עתידיים) ומסייעת בתיקון או מזעור תחומים בעייתיים אלו.
Re-Engineering
הניהול בעידן טכנולוגיית המידע, המחשוב והתקשורת תרם לניהול התפעול את הטכניקה, הידועה בשם "הינדוס מחדש" (Re-Engineering), לפיה כדי לשפר את ביצועי הארגון אין די בשיפורים מקומיים, אלא יש להתעלם לחלוטין מהתהליכים הקיימים ולעצב מחדש תהליכים מתאימים. עיצוב מחדש של הארגון. בחינה של הנחות היסוד ויצירת שינויים לצורך התאמת הארגון לסביבתו העסקית - לקוחות, מתחרים ושינויים סביבתיים.
בחלק הבא נסביר מהו "סרגל הישגים מאוזן" ונתאר אתגרי ניהול כמו ניהול סיכונים,ניהול פרויקטים וניהול לפי חריגים.
הקלק כאן לקריאה על מושגי יסוד נוספים בשיטת הבארד לניהול.
דני וידיסלבסקי הוא מרצה ויועץ בכיר לעסקים. מתמחה בהורדת עומסים ממנהלים ובשיפור האפקטיביות הניהולית.