החוק למניעת אלימות במשפחה התשנ"א - 1991 קובע כי בן זוגרשאי לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה להרחיק את בן זוגו (במקריםמסוימים הורה או ילד) במקרה של אלימות במשפחה. בית המשפט בוחן את הגרסותהשונות ופוסק במקרים בהם בן הזוג נוהג באלימות כי בן הזוג יורחק מהבית.ניתן להוכיח קיום של אלימות ע"י תלונות במשטרה או אישורים רפואיים על חבלהגופנית או איומים או התעללות נפשית ממושכת וחריגה. שלושה חודשים הם הזמןהסטנדרטי לצו הגנה, אולם במקרים מיוחדים בית המשפט רשאי להאריך את התקופהמפעם לפעם עד לחצי שנה ובמקרים מיוחדים ביותר רשאי בית המשפט להאריך אתהתקופה של צו ההגנה עד לשנה.
לעתים מגיש בן הזוג תלונה שקרית. בית המשפט רואה זאת בחומרהרבה והדבר מהווה עבירה על החוק ואף עשוי לפגוע בבן הזוג שהגיש את תלונתהסרק בהליך הגירושין עצמו, שכן בית המשפט או בית הדין יחשוד באמינותו במהלךהמשפט.
לפעמים בן הזוג שהגיש תלונה במשטרה מתחרט ומבקש למשוך אתתלונתו, אך הדבר אינו אפשרי.
יש היום לא מעט נשים מגישות תלונות שווא לגברים שלהן, מהשנחשב לכוח רב בבתי המשפט בתהליכי גירושין.
גברים רבים נפגעים רגשית וכלכלית מתלונות הסרק הללו- גבריםשמואשמים באשמות פליליות חסרות כל בסיס נגד ילדיהם או נשותיהם נמצאיםבסיכון מבחינת מקום עבודתם וכך גם פרנסתם, ולרוב הכנסתו של הגבר משמשת מקורפרנסה יחיד.
מהתלונה ועד ההרחקה
לכן, החוק מעניק לבית המשפטסמכות להוציא "צו הגנה". זהו צו המרחיק אדם מדירתו כדי לסייע לאישה, הטוענתכי הוא מגלה כלפיה סימני אלימות. בית המשפט יכול להוציא צו המגביל את בןהמשפחה נגדו הוגשה התלונה או לעוצרו, החלטה שמתקבלת לפעמים במעמד האישההמתלוננת. בית המשפט יורה על הוצאת הצו אם ישתכנע כי זמן לא רב לפני הגשתהבקשה נהג אדם זה באלימות כלפי בן משפחתו או ביצע בו עבירת מין. המתלוננתצריכה להוכיח כי אלימות זו אכן קרתה באמצעות הגשת אישורים רפואיים המעידיםעל חבלה גופנית או אישורים על הגשת תלונות במשטרה על איומים או על התעללותנפשית ממושכת.
לפרטים נוספים וייעוץ בקרו באתרנו:
חגית לב | גירושין , תביעות גירושין , עריכת דין