המבחן הפסיכומטרי מהווה מבחן כניסה לכל מועמד ללימודים באוניברסיטאות השונות וברוב המכללות בישראל.
בכל מבחן פסיכומטרי מופיעים שלושה נושאים: חשיבה מילולית, חשיבה כמותית וידע באנגלית. שלושת הנושאים הללו יופיעו בשמונה פרקים בכל מבחן. לשני נושאים יוקצו שלושה פרקים ונושא אחד יופיע רק בשני פרקים.
הפרקים אינם מופיעים בהכרח בסדר קבוע בבחינה, בכל בחינה ייתכן סדר אחר. זאת, בין השאר כדי למנוע אפשרות העתקה בין הנבחנים.
חשוב לציין כי אך ורק שישה מתוך שמונת הפרקים בכל מבחן פסיכומטרי יקבעו את ציון הפסיכומטרי של כל נבחן - שניים בחשיבה מילולית, שניים בחשיבה כמותית ושניים בידע באנגלית.
שני הפרקים הנוספים בכל מבחן פסיכומטרי נקראים "פרקי פיילוט" (ניסיון) ומשמשים לשתי מטרות אחרות של "המרכז הארצי לבחינות והערכה" (הגוף שכותב את המבחן הפסיכומטרי): האחת, השוואה בין נבחני מועדים שונים שנחוצה על מנת להשוות את סולם הציונים בין המועדים השונים.
השניה הבטחת איכותן של השאלות, כך שיכולת המיון שלהם תהיה אמיתית ומדויקת ככל הניתן. כל שאלה שמופיעה בפרק שקובע את הציון צריכה לעבור מבחנים שונים המבטיחים שהיא הוגנת ושיש ביכולתה לאבחן בין נבחנים שיכולתם גבוהה לנבחנים שיכולתם נמוכה יותר.
על כל נבחן לפתור את כל שמונת הפרקים המרכיבים את המבחן הפסיכומטרי כיוון שאין כל דרך לדעת מראש מי מהם הוא פרק ניסיון ומי קובע את הציון.
בכל תחום (מילולית, כמותית ואנגלית) יופיעו כמה סוגים של שאלות.
השאלות מאותו סוג מופיעות יחד, והן מסודרות בסדר קושי עולה, חוץ משאלות העוסקות בהבנת הנקרא (בפרקי החשיבה המילולית ובפרקי האנגלית) שחייבות להופיע לפי סדר הופעת הנושאים בקטע.
ואם רוצים מכון הכנה לבחינה שמתאים בעיקר לדתיים, לכו על פסיכומטרי כשר. באתר שלהם תוכלו לקבל די הרבה מידע מעניין, כהכנה ולפני הרשמה לקורס. הנרשמים יוכלו בוודאי למקסם את יכולתם להוציא ציון גבוה ולהתקבל לכל פקולטה להשכלה גבוהה שיבחרו.
העיקר שיהיה בהצלחה!