מי מאיתנו שאי פעם ניסה לבחור חברת אחסון אתרים להפעלת אתר החברה או אתר פרטי שהוקם לטובת שיתוף מידע בתחום שהינך אוהב, נתקל בבעיה של כמות גדולה של מידע טכני שיש להבין ולדעת, בכדי לקבל החלטה מהירה, נבונה ואפילו גורלית, הרי אתר שלנו הינו חלון ראווה, דרכו לקוח פוטנציאלי ייחשף למסר שלנו ורוב הסיכויים כי יהפוך ללקוח בפועל.
אם כך הדברים, אז בואו וננסה להבין את אבני הייסוד של התחום אחסון אתרים, בכדי שבפעם ההבאה, כאשר נשוחח עם חברת אחסון אתרים, נבין את הנאמר בשיחה ונדע להשיב לשאלות, אשר נצטרך להשיב עליהן לא רק בחיוב או בשלילה, אלא גם בפרטים טכניים.
חברת אחסון אתרים – הינה חברה אשר בבעלותה שרתי אירוח אתרים ומתמחה בהצעת שרותי אירוח אתרים על שרתים מהירים ומאובטחים המחוברים לשדרת האינטרנט באמצעות חיבור מהיר ומיוחד, לרבות חיבור באמצעות כבל אופטי המבטיח חיבור יציב ומהיר ובכך מאפשרת לגורמים עסקיים ופרטיים לארח את אתר האינטרנט שלהם במקום בטוח ונגיש לכולם, הזמין במתכונת 24/7/365 - 24 שעות ביימה, 7 ימים בשבוע, 365 ימים בשנה.
חבילת אחסון – כל חברת אירוח אתרים מחלקת את שטח הדיסק של השרת שלה, המוקצה לטובת אחסון אתרים, לחבילות, בעלות גודל מסוים ומוגדר מראש ולרבות נמדד ביחידות מ"ב – מגה בייטים. שטח דיסק זה מאפשר לשמור עליו את כל המידע הדרוש לצורך הפעלת אתר סדירה ותקינה, כולל קבצי תמונות, מדיה, מסמכים ועוד מידע רב וחשוב. בכדי להגיע ללקוחות רבים ככל הניתן המבקשים לאחסן אתריהם, חברות אחסון אתרים יוצרות מגוון רחב של חבילות אירוח, כשלכל חבילה וחבילה קיימות תכונות ייחודיות לה בלבד, כאשר תמיד קיים ביניהן מחנה משותף (בסיס – בד"כ חבילת אירוח הפשוטה ביותר) ובכך יוצרות החברות מוצרים שונים (חבילות) במחירים שונים.
זמינות השרתים – פרמטר זה הינו החשוב מבין כל פרמטר או תכונה אחרים, שקשורים לחבילת אירוח ומהווה בסיס לקבלת החלטה לגבי רכישת אחסון אצל ספק אחסון כזה או אחר. נתון זה נמדד באחוזים, כאשר ככל שנתון מתקרב ל-100% כך האחסון כדאי יותר אצל ספק ספציפי.
שטח אחסון – במקרה זה מדובר על שטח המוקצה במסגרת חבילה שנבחרה לרכישה ומשמש לאחסון בו קבצי האתר, קבצי מדיה ותמונות וכל פריט מידע חשוב לפעילותו התקינה של אתר האינטרנט. שטח אחסון זה, הינו חלק קטן מתוך הנפח הכללי של דיסק קשיח של השרת בו מאוחסן האתר. הקצאת מקום לאחסון מתבצעת באמצעות ממשק מיוחד הזמין למנהל הרשת של הארגון, לו שייך שרת הווב וללקוח הקצה אין לממשק הזה כל גישה.
נפח תעבורה – המידע שמועבר ברשת מתחלק ל"מנות" כאשר לכל מנת מידע קיים גודל מסוים ולרוב קבוע מראש. כאשר מועברים מנות מידע רבות, הן יוצרות נפח תעבורה גדול מאוד, אשר מעיט מאוד פעילות ברשת כולה ולצורך פתרון בעיה מסוג זה, מנהלי רשת תמיד מחפשים פתרונות ל"צווארי בקבוק" הנוצרים בעקבות עומס על השרת. אחד מן הפתרונות הינו שדרוג ציוד קצה ושינויים מהותיים בסוגי החיבורים אל שדרת האינטרנט המרכזית, דבר שעולה סכומים נאים בהחלט. לכן כל ספקי אירוח אתרים מאפשרים במסגרת כל חבילה וחבילה תעבורה חודשית בגובה מסוים הנמדד ביחידות ג"ב (ג'יגה בייט) ובמידה ולקוח עובר את המכסה המוקצה לו, האתר שלו מפסיק להיות מוצג בחודש הנוכחי לעיניי הגולשים או בכדי לפתור בעיה מסוג זה, בעל האתר מתבקש לשלם לספק סכום הקבוע מראש בהסכם התקשרות בין הצדדים עבור כל יחידת ג"ב שמעבר למסכה שלו בחודש הנוכחי.
בסיסי נתונים – קיימים אתרים רבים אשר בנויים בטכנולוגיה פשוטה הקרויה HTML (שפת עיצוב עמודי אינטרנט) ומהווים אתרים סטטיים, כאשר המידע שבהם לרוב לא משתנה ונשמר בדפי HTML רגילים, לעומת זאת קיימים אתרים דינאמיים עם מידע רב, אשר נשמר בבסיס נתונים. צורת עבודה זו מאפשרת למפעילי אתרים לחסוך זמן ביצירת דפים סטטיים רבים ולהתמקד ביצירת תוכן עשיר ומגוון, אשר נשלף מתוך בסיס נתונים באמצעות שאילתות שפת SQL ומייד לאחר מכן מוצג התוכן לעיני הגולשים, כאשר כל זה מתבצע ע"י מספר מצומצם של דפים המתבססים על טכנולוגיה כגון ASP או שפת PHP ובכך הופכים אתר רגיל לאתר עם דפים רבים בנושאים שונים המשתנה לעיתים קרובות (אגב, דינאמיות של אתר האינטרנט, זוהי אחד מן הדרישות המרכזיות של חברות קידום אתרים לצורך קידום אתרי אינטרנט בתוצאות חיפוש של מנועי חיפוש שונים).
אחסון ווינדוס – במקרה זה מדובר על שרות אירוח אתרים המתבסס על טכנולוגיה של חברת מייקרוסופט ואחד מן המוצרים הרבים שלה – מערכת הפעלה ווינדוס. במסגרת אחסון מסוג ווינדוס ניתן להפעיל אפליקציות ואפשרויות רבות מתוצרת חברת מייקרוסופט, כגון טכנולוגיה ASP או DOT.NET עם הרחבות רבות כגון C# וכד'. למרות האמור, קיימות חבילות הרחבה מתוצרת צד שלישי, אשר מאפשרות הרצת סקריפטים ואפשרויות נוספות, שלא תואמים (ללא חבילת הרחבה) למערכת הפעלה ווינדוס, כגון תמיכה בשפת PHP.
אחסון לינוקס – כאן מדובר על אחסון המתבסס על שרת מסוג לינוקס (מערכת הפעלה מלאה עם קוד פתוח המפותחת ע"י קהילת מפתחים עולמית ומהווה מוצר מעולה, יציב ועם אפשרויות רבות). שרת מסוג לינוקס מאפשר הרצת שפות תכנות וטכנולוגיות כגון PHP, PERL, TCL, CGI, PHYTON ועוד.
דואר אלקטרוני – כל יצרן של שרתי ווב (ווינדוס, לינוקס) דואג שבתוך המוצר שלהם תהיה תמיכה מובנית בכלי בשם דואר אלקטרוני לשליחה וקבלת דואר אלקטרוני. כאשר חברת אירוח אתרים מפעילה שרתיה, היא דואגת לכך ששרות זה יהיה זמין עבור לקוחותיה ומשלבת תמיכה בדואר אלקטרוני בכל חבילת אחסון אתרים שהיא מציע לצרכן.
שרת FTP – על מנת להפעיל אתר אינטרנט ללא כל קשר למורכבות שלו, לפני כן יש לדאוג להעברת קבצי האתר לשרת המאחסן את האתר. שרות שבאמצעותו אנו יכולים לגשת לשטח הדיסק המוקצה לנו במסגרת חבילת אירוח שרכשנו לטובת העברת קבצי האתר, נקראה שרת FTP, כשלמעשה לא מדובר על שטח נוסף, אלה על גישה הפיזית אליו, שמתבצעת בצורה אחרת לגמרי, להבדיל מגישה לאתר לצורך צפייה בתכניו דרך דפדפן.
שפות תכנות וטכנולוגיות הנתמכות ע"י השרת – פכי שכבר הוסבר קודם, בסעיפים אחסון ווינדוס ואחסון לינוקס, קיימים יצרני שרתי ווב שונים, כאשר כל שרת ווב תומך בטכנולוגיות ושפות שונות, כגון ASP, DOT.NET, PHYTON, TCL, PHP ועוד
גיבוי נתונים – מכיוון שכל אתר הינו אוסף של קבצים, תמיד קיימת סכנה כי הקבצים יכולים להימחק ולהיפגע כתוצאה של פעולות תחזוקה, פעולות עם כוונות זדון, פעולות של וירוסים ועוד פעולות נוספות, חלקן ללא כל כוונות זדון וחלקן עם כוונות מסוג זה. בהתבסס על הכתוב, חשיבות עליונה על מפעילי אתרים, לגבות מידע החשוב לפעילות התקינה וסדירה של האתר. במסגרת פעולות גיבוי כדאי לאחסן קבצי האתר במדיה נשלפת, כגון תקליטונים, תקליטורים, וכל מדיה לאחסון קבצים, אשר ניתן לאחסן מחוץ למחשב.
לוח בקרת חבילת אחסון – בשוק קיימים שני סוגי ספקי שרות אחסון אתרים, כאשר סוג הראשון של ספקים, ינהלו עבורכם את כל ההגדרות הקשורות לשטח דיסק שרכשתם לטובת האחסון ובכך מורידים מכם כל צורך לעסוק בנושא שלפעמים נראה מסובך מהצד אילו סוג השני של ספקי שרות אירוח אתרים, מייד לאחר השלמת רכישת מקום לאחסון, יאפשרו לכם גישה מלאה ללוח בקרה, דרכו ניתן לבצע פעולות רבות, הקשורות להגדרות חשבון האחסון שלכם. יש לומר כי גישה מלאה לפנל הניהול מסוג זה, דורשת מיומנות וידע רבים בתחום שרתי ווב.
אחסון על שרת שיתופי – מדובר על אחסון על שרת, אשר שטח דיסק הקשיח שלו מחולק לכמות גדולה של מחיצות בגודל קטן בהרבה מן הנפח הכללי שלו ובכך מתאפשרת פעילות אירוח אתרים שונים ושייכים לגורמים שונים על שרת אינטרנט אחד. קיימות חברות המאחסנות על שרת ווב בודד מאות ואף אלפי אתרים. כמובן בכדי להגיע ליכולת לארח כמות כה גדולה של אתרים על שרת בודד, קיים צורך במחשבים עם משאבים רבים וניהול נכון ע"י צוות מנהלי רשת. שרתים שיתופיים מאוחסנים בחוות שרתים של ספקי האינטרנט הגדולות וע"י כך מבטיחים ששרת יחובר ישירות לתווך האינטרנטי ללא חיבורי ביניים לצורך הבטחת מהירות תעבורת נתונים גבוהה ככל הניתן.
אחסון על שרת יעודי – להבדיל מן שרת שיתופי, במקרה זה מדובר על שרת בודד שמוקצה לאירוח אתר בודד. צורך בשרת יעודי מתעורר, כאשר מדובר על אתר סחר אלקטרוני גדול עם ביקורים רבים מאוד במהלך יממה ובכך נדרשים משאבים רבים מן שרת האינטרנט המארח. שרתים ייעודיים מאוחסנים בחוות שרתים של ספקי אינטרנט גדולות ובכך מבטיחים חיבור פיזי אל שדרת האינטרנט המרכזית למהירות גבוהה.
שרות תמיכה טכנית – לכל חברת אירוח אתרים המכבדת את עצמה ואת לקוחותיה, קיימת אפשרות להיעזר בשרותי תמיכה לטובת פתרון תקלות מסוגים שונים או הגדרות שונות, הקשורות לאחסון האתר על שרת ווב. ברגע קבלת החלטה בנוגע לחברת אירוח אתרים עימה סוגרים עסקה, יש לבדוק בקפידה האם קיימת תמיכה טכנית לחברה ומהו טיב התמיכה שהחברה מציעה ללקוחותיה במסגרת שרותי האחסון.
אחסון אתרים על שרתים מהירים ומאובטחים
www.hostingzone.biz
מומלץ לקרוא מאמר נפח תעבורה וזמינות שרתים בעת רכישת חבילת אירוח אתרים