וויסקי מאלט הוא וויסקי אשר מיוצר אך ורק מסוג אחד של דגנים: שעורה.
רבים חושבים שסוג הוויסקי הזה הוא הטוב ביותר מפני שהוויסקי מאלט כשמו כן הוא מיוצר אך ורק מסוג דגן אחד.
המוצרים אשר נדרשים בכדי להכין וויסקי מאלט הם: מים, שעורה, ושמרים.
תהליך ייצור הוויסקי מתחיל בכך שמערבבים את השעורה ביחד עם המים ומשאירים אותם ביחד זמן מה.
האנזימים אשר משוחררים בתהליך ההלתתה עוזרים לפרק את העמילן בדגן וממירים אותם לסוכר. ברגע שערבוב החומרים מסתיים, השעורה מתייבשת. מזקקות וויסקי מפורסמות מתמחות בזיקוק ייחודי משלהם ומייצרות כמות לא גדולה של וויסקי (בגלל זה וויסקי איכותי נחשב ליקר).
בשלב הבא בתהליך ייצור הוויסקי, בוחנים את הדגנים המולתתים בשביל למצוא אבנים ושאר מרכיבים אחרים לפני שטוחנים אותם.
התערובת עוברת דרך מכונת הטחינה אשר משאירה את אבקת הדגנים בתחתים מכונת הטחינה. לאחר מכן האבקה מעורבבת עם מים חמים כשש שעות בערך, עד שמתקבלת מעין דייסה סמיכה.
הלחות החום והתנועה מוציאים את הסוכר החוצה מהתערובת. השלב הבא בתהליך ייצור הוויסקי זה הכנסת התערובת לתוך כלי קיבול העשוי ברזל, והם מכילים בדרך כלל אלפי ליטרים של התערובת, וכאשר אלו מתערבבים נוצר אלכוהול גולמי.
האלכוהול הגולמי מכיל כמות קטנה של אלכוהול אשר עובר הרתחה. האדים שהתרחשו בעקבות תהליך ההרתחה מוכנסים לתוך כלי קיבול עם מים קרים בכדי שהאדים יחזרו למצבם הנוזלי.
השלב הבא בתהליך הכנת הוויסקי הוא זיקוק של הנוזל פעמיים או שלושה אשר 60 עד 70 אחוזי אלכוהול.
לאחר מכן התערובת מאוחסנת בחביות עץ עד להבשלת הוויסקי. ככל שהוויסקי מוחזק יותר זמן בחביות העץ כך טעם העץ מוכנס ומוטמע בוויסקי. בכדי לקבל תוצאות טובות הוויסקי מאלט מוחזק מינימום שלוש עד ארבע שנים.
וויסקי מאלט אמור להיות מאוחסן במקום קריר, הרחק משמש או מקור חום אחר. מומלץ מאוד לשמור את בקבוק הוויסקי כאשר הוא עומד וזאת מפני שאם הוויסקי נוגע זמן מה בפקק טעם הוויסקי נהרס ויכול להשתנות.
כל וויסקי מאלט שונה בטעמו מוויסקי מאלט אחר וכיום קיימת בחירה רחבה של וויסקי מאלט בשוק.
מכיוון שוויסקי מאלט נחשב איכותי כך גם מחירו הגבוה יותר בהשוואה לסוגי וויסקי אחרים, אולם ישנם המון אנשים בעולם אשר אוספים ואוהבים את סוג הוויסקי הזה ולכן מוכנים לשלם את מחירו הגבוה.