רוצים לפתוח עסק? חושבים על הקמת חברה? ובכן, אחד הדברים הראשונים שעליכם לקחת בחשבון הוא מי יהיה העורך דין שילווה את העסק החדש שלכם. אם פעם ליווי על ידי עורך דין נחשב למותרות ורק חברות ענק העסיקו עורכי דין, הרי שכיום ברור כי עורך דין הוא הכרח לכל גוף עסקי, ואף יותר מכך- קשה למצוא אזרח שזיכרון הטלפון הנייד שלו לא מכיל לפחות טלפון אחד של עורך דין מוכר לשעת צרה. זה נחוץ תמיד, אך על אחת כמה וכמה כאשר מדובר על עסק הפועל בסביבה של חוזים והסכמים ומנהל מערכות יחסים בעלות אופי משפטי מורכב עם עובדיו, ספקיו, לקוחותיו וגופי השלטון השונים.
מתי עסק נזקק לעורך דין?
כאשר מדובר על חברה בע"מ, העסק זקוק לעורך דין עוד בשלב ההקמה, כאשר העורך דין מטפל בתקנון החברה, בפרוטוקולים וכד'. המשך הסיוע המשפטי תלוי בצורך של העסק והוא ניתן לרוב בשתי צורות התקשרות- הראשונה היא על פי שעות והשנייה היא בתשלום חודשי קבוע (ריטיינר), לכל שיטה היתרונות והחסרונות שלה אולם מרבית עורכי הדין יציעו מעבר חופשי בין שתי השיטות על פי צרכי העסק. אם אופי העסק הוא כזה הדורש הסכמים רבים וסבוכים, אם פעילותו של העסק מתנהלת בתחומים אפורים, אם ישנם שותפים רבים בעלי דעות שונות ובמצבים רבים נוספים עורך דין צמוד הוא בהחלט לא מותרות.
עורכי דין טובים המתמחים בליווי עסקים ובתחום של משפט מסחרי ניתן למצוא בכל רחבי הארץ ומומלץ כמובן שעורך הדין שאתם בוחרים יהיה קרוב לאזור פעילותכם, ואם אתם פועלים במספר אזורים בחרו בעורך דין הממוקם באזור פעילותכם הראשי. לדוגמא, אם העסק שלכם ממקום בחיפה כמובן שעדיף לבחור עורך דין בחיפה, אך אם מרכז פעילותכם הוא בתל אביב ואתם מחפשים עורכי דין חיפה לא תהיה הבחירה הראשונה גם אתם מפעילים סניף נוסף בחיפה.