מערכות חימום גז, הופכות כל חימום ביתי לחוויה נוחה לתפעול. מערכות חימום גז דורשות מעט מאוד תפעול ידני, ואפשרות לתכנת מראש ובאופן קבוע, את רוב הפרמטרים.
מסיבה זו בדיוק, חימום הבית בשבת כבר אינו מהווה בעיה. אם ברשותם תנור חשמלי המופעל ידנית, ואינכם יודעים האם להפעילו או לא לפני כניסת השבת, הגיע הזמן לשים קץ לייסורים - עברו לשימוש בתנורי חימום גז.
מלבד היותם חסכוניים יותר, תנורי הגז מותאמים לאורך החיים הדתי, מכיוון שזמן העיסוק בהם הוא מינימאלי. חימום גז מופק באופן עצמאי, ללא צורך בקיום פעולות רבות מצידו של האדם על המכשיר שברשותו.
רוב התנורים שבסיס האנרגיה שלהם הוא חימום גז, מצוידים, כחלק מתכנון תחום הבטיחות בהם, בחיישנים, המפקדים על בערה מבוקרת של מכשיר מסוג זה. החיישנים מפקחים על כל הגורמים המעורבים באופן רציף בבערת הלהבה והפקת החום במערכת המבוססת על חימום גז.
קיימים שלושה סוגי חיישנים: חיישן בערה, חיישן חום, וחיישן CO2-, המפקח על איכות האוויר. שלושת החיישנים הללו, אחראים על הפסקת זרימת הגז, במקרה וחל שינוי בהגדרות שנתנו למכשיר מבעוד מעוד. חיישן החום לדוגמא, מפקח על מידת החום הנפלטת מהמכשיר, ואם רמת החום המופקת על-ידי חימום גז נמוכה או גבוהה מדי, הזרמת הגז למבער מופסקת מיידית. עקב כך, לא נדרשת כל מלאכה עבור שינוי הטמפרטורה.
חלק מדגמי תנורי חימום גז, נשלטים ומתופעלים באמצעות שלט רחוק וללא גפרורים. באמצעות השלט, ניתן לכוון את רמת הבערה, ולקבוע את הסטנדרטים של הטמפרטורה הנחוצה לנו עבור חימום הבית.
תודות לחיישנים המותקנים במכשירים המבוססים על חימום גז, האוכלוסייה הדתית ושומרת השבת, פנויה לקיים את השבת על פי המסורת. בנוסף לשליטה כמעט אבסולוטית של מערכות חימום גז על ידי חיישנים אלקטרוניים באופן שוטף, החיישנים מיועדים גם לטיפול מניעתי-ראשוני במקרה של תקלה.
לדוגמא, במידה ונפסקת הבערה מסיבה כלשהי, על-מנת למנוע אסון, חיישן הבערה גורם לקטיעת אספקת הגז באופן מידי.
כמובן שלכל מכשיר קיימים יתרונות וחסרונות - הדרך לבחור את המכשיר הנכון, היא להתאים את מערכות חימום הבית, לתנאי הסביבה, מאפייניו הארכיטקטוניים של הבית ואורח החיים של המשפחה.