|
|
|
|
|
יקב וילה וילהלמה
|
|
|
בביקורי האחרון ביקב וילה וילהלמה הוזמנתי גם להכיר את מושב בני עטרות בו שוכן היקב. וילהלמה בשמה המקורי מושבה טמפלרית שבתיה נשתמרו ולכל בית יש את הסיפור שלו ואת הייחוד שלו. מושב בני עטרות מחזיר אותך אחורה בזמן, הליכה של שעה במושב סביב הבתים העומדים איתן במין חוזק גרמני יקי נתנו לי להבין את ייחודו של יקב וילה וילהלמה. יין חזק שלוקח את הזמן שלו, לא מביט לצדדים לא מתכופף לא מתפשר. יין חזק ועוצמתי .
יקב וילה וילהלמה מצטייר בעיניי כיקב משפחתי שהולך ללוות אותנו שנים רבות והוא מבחינתי בעל ייחוס משפחתי כמו יקב קסטל ויקב מרגלית. אנשי אדמה, אנשי הארץ הזו, ישראלים במיטבם. עושים יין ללא פשרות, משקיעים ביקב ממיטב כספם וזמנם.
מה שאני אוהב אצל וילה וילהלמה שהם כל הזמן מתחדשים ומנסים להפתיע. יישון ארוך בחביות, יישון ארוך בבקבוק, פתיחת היקב לטעימות כל יום (בתיאום).
לאחרונה פתחו מוטי וגילי האישה שאיתו אמונה על המעדנייה הקטנה ביקב שבה אפשר למצוא גבינות,ירקות ולחמים טריים שנאפים במקום, כל מיני מטבלים מיוחדים שהיא מכינה וטפנד זיתים - לדעתי אחד הטובים ביותר שטעמתי.
הרעיון הפשוט שמוביל את מוטי וגילי זה לארח אנשים במרפסת היקב, שבה אפשר לרכוש בקבוק יין במחיר יקב ולקבל גבינות צאן משובחות וליהנות מרומנטיקה ואוויר נקי והרבה הרבה שלווה מסביב. או פשוט יותר לבקש ממטבח המעדנייה פלטת גבינות הכוללת (שמן, לחם, ירקות, ארבע סוגי גבינות) + יין- (אחד לבן + שניים אדומים + אחד קינוח) במחיר של 75 שקלים לאדם המעדנייה פתוחה בימי שישי מהשעה 9:30-16:00.
יינות לצד גבינות
היינות בסגנון צרפתי קלאסי והייתי מגדיר אותם שהיקב הלך עד הקצה עם האופי הצרפתי, השכלה צרפתית עם אופי גרמני לא מתפשר.
שרדונה 2004
יין יוצא דופן מהשרדונה הישראלי הקלאסי. היין מורכב ואלגנטי וגם מצטיין בחוזקטעמיו. היין עבר תסיסה מלולקטית חזקה שמאפיינת את היין בטעם חמאתי דומיננטי. היישוןבחביות עץ תרם אף הוא למורכבות השרדונה האצילי הזה.
בלנד 2004
יין בסגנון חבל מדוק שבצפון בורדו. יין מדוק הינו בלנד קלאסי של קברנה סוביניוןומרלו שיושן בחביות עץ אלון חדשות. היין עשיר בארומות ובטעמים מורכבים ואלגנטיים.המדוקברנה הינו יין מורכב הנחשף לטועם לגימה אחר לגימה. היין "פותח" תיאבון ומומלץביותר.
קברנה סוביניון 2004
הענבים ליין נלקחו משלוש חלקות שונות של קברנה מכרם בן זמרה.
היין בעל גוף מלא וטאנינים רכים .יין בורדו קלאסי שטעמי החבית מאפשרים לענבים להפיץ בוקה ארומטי משכר וחווייתי במיוחד. יין חזק ומורכב מאוד.
צריך לפתוח אותו כמה שעות לפני השתייה ואף לתת לו מנוחה ארוכה בכוס.
מרלו 2004
גם פה המרלו מאופיין בעוצמתיות ובטעמי פירות עשיר מאוד של ענבים בשלים, מעט עפיצות מלווה את השתייה. גבינות צאן בשלות וארומטיות יהיו מושלמות למרלו הזה.
לצד היקב יש בית ספר לבישול "FOODSTEPS" שבו יכולות להגיע קבוצות ולערוך סדנאות בישול של כמה שעות או להגיע לקורס שלם בליווי שפים מקצועיים. המקום מאובזר בכל הציוד המקצועי הנדרש והאווירה במקום מאפשרת דינמיקה של קבוצה. לא תצאו שפים מהסדנא במקום, אבל ללא ספק הרבה אוכל טוב וטיפים מצוינים תוכלו לקבל, וכמובן לאכול מפרי עמלכם.
קורסים בבית הספר לבישול:
1. קורס יסודות הבישול- 15 מפגשים- 5500 ₪, מעבירים אותו השף ערן ירוחם והשף נועם שלו.
2. קורס קונדיטוריה- 12 מפגשים- 4500 ₪, מעביר אותו: השף נועם שלו
3. קורס בישול מתקדם- 3500 ₪, עשרה מפגשים, השפים עמית חדש, אורן גולדווסר נמרוד קהן, ערן ירוחם ונועם שלו.
יקב וילה וילהלמה בונה לעצמו מתחם של אוכל טוב, יין משובח ואווירה נעימה ואינטימית. שווה ומומלץ בכל פה ולב.
המעדנייה והווילה פתוחה בימי שישי 9:30-16:00.
מבצע לתקופה ההרצה (עד סוף ינואר 2010) : 75 ₪ לאדם כולל פלטת גבינות (שמן, לחם, ירקות, ארבע סוגי גבינות) + יין- (אחד לבן + שניים אדומים + אחד קינוח.)
וילה וילהלמה 054-4564526 03-9721988 מייל: motti_goldman@yahoo.com motti.goldman@gmail.com
FOODSTEPS
לפרטים: http://www.foodsteps.co.il/cooking_class.aspx?pid=29
מחיר: 260-280 שקלים.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אודות כותב המאמר:
אלון גונן-שף
פורטל היין הישראלי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מאמרים נוספים מאת אלון גונן
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית.
היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך.
יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.
|
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים
יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי.
מאת שף אלון גונן.
|
יקב עמק האלה
השקת יינות מסדרת: vineyards choice
השקה מוזרה בהחלט
שף אלון גונן
רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי.
לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.
|
טעימות קריניאן
מאת שף אלון גונן
המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.
|
מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.
|
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.
|
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.
|
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.
|
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"
|
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.
|
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים
|
|
|
|
|