חפש מאמרים:
שלום אורח
23.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יקב וילה וילהלמה

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול20/01/20103606 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
בביקורי האחרון ביקב וילה וילהלמה הוזמנתי גם להכיר את מושב בני עטרות בו שוכן היקב. וילהלמה בשמה המקורי מושבה טמפלרית שבתיה נשתמרו ולכל בית יש את הסיפור שלו ואת הייחוד שלו. מושב בני עטרות מחזיר אותך  אחורה בזמן, הליכה של שעה במושב סביב הבתים העומדים איתן במין חוזק גרמני יקי נתנו לי להבין את ייחודו של יקב וילה וילהלמה. יין חזק שלוקח את הזמן שלו, לא מביט לצדדים לא מתכופף לא מתפשר. יין חזק ועוצמתי .   יקב וילה וילהלמה מצטייר בעיניי כיקב משפחתי שהולך ללוות אותנו שנים רבות והוא מבחינתי בעל ייחוס משפחתי כמו יקב קסטל ויקב מרגלית. אנשי אדמה, אנשי הארץ הזו, ישראלים במיטבם. עושים יין ללא פשרות, משקיעים ביקב ממיטב כספם וזמנם.   מה שאני אוהב אצל וילה וילהלמה שהם כל הזמן מתחדשים ומנסים להפתיע.  יישון ארוך בחביות, יישון ארוך בבקבוק, פתיחת היקב לטעימות כל יום (בתיאום).     לאחרונה פתחו מוטי וגילי האישה שאיתו אמונה על המעדנייה הקטנה ביקב שבה אפשר למצוא גבינות,ירקות ולחמים טריים שנאפים במקום, כל מיני מטבלים מיוחדים שהיא מכינה וטפנד זיתים - לדעתי אחד הטובים ביותר שטעמתי.   הרעיון הפשוט שמוביל את מוטי וגילי זה לארח אנשים במרפסת היקב, שבה אפשר לרכוש בקבוק יין במחיר יקב ולקבל גבינות צאן משובחות וליהנות מרומנטיקה ואוויר נקי והרבה הרבה שלווה מסביב. או פשוט יותר לבקש ממטבח המעדנייה פלטת גבינות הכוללת (שמן, לחם, ירקות, ארבע סוגי גבינות) + יין- (אחד לבן + שניים אדומים + אחד קינוח) במחיר של  75 שקלים לאדם המעדנייה פתוחה בימי שישי מהשעה 9:30-16:00.   יינות לצד גבינות   היינות בסגנון צרפתי קלאסי והייתי מגדיר אותם שהיקב הלך עד הקצה עם האופי הצרפתי, השכלה צרפתית עם אופי גרמני לא מתפשר.   שרדונה  2004 יין יוצא דופן מהשרדונה הישראלי הקלאסי. היין מורכב ואלגנטי וגם מצטיין בחוזקטעמיו. היין עבר תסיסה מלולקטית חזקה שמאפיינת את היין בטעם חמאתי דומיננטי. היישוןבחביות עץ תרם אף הוא למורכבות השרדונה האצילי הזה.   בלנד 2004   יין בסגנון חבל מדוק שבצפון בורדו. יין מדוק הינו בלנד קלאסי של קברנה סוביניוןומרלו שיושן בחביות עץ אלון חדשות. היין עשיר בארומות ובטעמים מורכבים ואלגנטיים.המדוקברנה הינו יין מורכב הנחשף לטועם לגימה אחר לגימה. היין "פותח" תיאבון ומומלץביותר.   קברנה סוביניון 2004   הענבים ליין נלקחו משלוש חלקות שונות של קברנה מכרם בן זמרה. היין בעל גוף מלא וטאנינים רכים .יין בורדו קלאסי שטעמי החבית מאפשרים לענבים להפיץ בוקה ארומטי משכר וחווייתי במיוחד. יין חזק ומורכב מאוד. צריך לפתוח אותו כמה שעות לפני השתייה ואף לתת לו מנוחה ארוכה בכוס.

מרלו 2004 גם פה המרלו מאופיין בעוצמתיות ובטעמי פירות עשיר מאוד של ענבים בשלים, מעט עפיצות מלווה את השתייה. גבינות צאן בשלות וארומטיות יהיו מושלמות למרלו הזה.   לצד היקב יש בית ספר לבישול "FOODSTEPS" שבו יכולות להגיע קבוצות ולערוך סדנאות בישול של כמה שעות או להגיע לקורס שלם בליווי שפים מקצועיים. המקום מאובזר בכל הציוד המקצועי הנדרש והאווירה במקום מאפשרת דינמיקה של קבוצה. לא תצאו שפים מהסדנא במקום, אבל ללא ספק הרבה אוכל טוב וטיפים מצוינים תוכלו לקבל, וכמובן לאכול מפרי עמלכם.   קורסים בבית הספר לבישול: 1.    קורס יסודות הבישול-  15 מפגשים- 5500 ₪, מעבירים אותו השף ערן ירוחם והשף נועם שלו. 2.    קורס קונדיטוריה- 12 מפגשים- 4500 ₪,   מעביר אותו: השף נועם שלו 3.    קורס בישול מתקדם- 3500 ₪, עשרה מפגשים, השפים עמית חדש, אורן גולדווסר נמרוד קהן, ערן ירוחם ונועם שלו.   יקב וילה וילהלמה בונה לעצמו מתחם של אוכל טוב, יין משובח ואווירה נעימה ואינטימית. שווה ומומלץ בכל פה ולב.   המעדנייה והווילה פתוחה בימי שישי 9:30-16:00. מבצע לתקופה ההרצה (עד סוף ינואר 2010) : 75 ₪ לאדם כולל פלטת גבינות (שמן, לחם, ירקות, ארבע סוגי גבינות) + יין- (אחד לבן + שניים אדומים + אחד קינוח.)   וילה וילהלמה
054-4564526
03-9721988
מייל: motti_goldman@yahoo.com
motti.goldman@gmail.com   FOODSTEPS לפרטים: http://www.foodsteps.co.il/cooking_class.aspx?pid=29 מחיר: 260-280 שקלים.
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121394 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121518 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121339 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121395 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121553 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121473 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121527 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172827 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142620 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143025 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144517 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413553 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148239 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148576 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica