חפש מאמרים:
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יקב כרמל -שגריר השגרירים

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול20/01/20101233 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

ביום א' האחרון (15.11.09) הוזמנתי לקחת חלק בסיור יקב כרמל מזרחי בזיכרון יעקב. על ההזמנה צוין שבסיור ייקחו חלק שגרירים מטעם מדינות דרום אמריקה ועל האירוח ינצח מנכ"ל יקבי כרמל מר אדם מונטיפיורי ויו"ר אגודת הכורמים מר ישראל איבצן.   15 השגרירים התאגדו יחד על מנת להכיר לעומק את תרבות היין הישראלית, וטיבם של יינות ישראלים. מטרתם לפתח את תרבות הבילוי של התיירים ממדינותיהם באזורי השרון וצפון הארץ ולגלות בפניהם עולם שלם ומפתיע של תרבות יין ישראלי. הגיעו שגרירים מקוסטה ריקה, צ'ילה, ארגנטינה, גואטמלה, מקסיקו, פנמה וקולומביה. לא פשוט להביא מספר רב כזה של שגרירים ועוד ביום ראשון שהוא יום המנוחה שלהם.   בשעה 11:00 הגעתי למרכז תרבות היין ביקב כרמל, ואכן בשעה שנקבעה עמדה חבורה מכובדת ביותר של דוברי ספרדית מחויכים עוד לפני ששתו יין.   יקבי כרמל ואדם מונטיפיורי העומד בראש, חרטו על דגלם להציג את התרבות וההיסטוריה של עולם היין הישראלי ב- 120 השנים האחרונות: ישן אל מול חדש; היסטוריה אל מול טכנולוגיה; חוויית יין ייחודית ומרגשת במקום שבו מתרחשת בשנים האחרונות מהפיכת האיכות של היינות הישראלים.   שגריר מארח שגריר   אדם מונטיפיורי - שגריר היין הישראלי מקרין אהבה רבה ליין הישראלי והוא משווק אותו כנציגו הרשמי של מדינת ישראל. התפיסה היוקדת מעיניו הכחולות של אדם היא שליין הישראלי יש תפקיד נכבד וחשוב ביותר בעולם כולו. אדם מוביל את התעשייה המתפתחת הזו ועושה שימוש בהיסטוריה של היקב על מנת לבסס את מעמדה של מדינתנו מבחינת זכותנו על הארץ הזו. גפן מבוגרת שנטעה בזיכרון לעומת גפן צעירה שנטעה בגליל או בנגב. כיום יקבי כרמל עטופים בכרמים השייכים להם בכל רחבי הארץ. אדם גאה בעבודתו וביכולתו לשמור על מסורת ארוכת שנים של משפחתו לצד משפחת רוטשילד.       מרכז תרבות היין של יקבי כרמל נמצא במתחם יקב זיכרון. האזור מסביב פורח וירוק וכבר בכניסה ליקב הרגשתי שאני נמצא בבורדו וריח עצים ואוויר נקי עוטף אותי. המיזם החדש של היקב מאחד בתוכו חנות יין מקסימה, מסעדה, שני חדרי טעימות יין, אולם הקרנה, וכמובן את המרתפים ההיסטוריים שנבנו על ידי הברון אדמונד דה רוטשילד (אמנם לא בשתי ידיו, אבל במיטב כספו).   אדם מונטיפיורי ערך לנו את הסיור שבו זוכה כל קבוצה שמזמינה סיור, כולל הליכה במרתפי היקב הישן, תוך קבלת הסבר היסטורי על ראשיתו של היקב לפני 120 שנה. במרתפים אפשר לראות לראשונה את מיכלי הבטון הגדולים ששימשו להתססת היין לפני עידן הנירוסטה. היקב עושה בהם שימוש נבון עד היום וחיבר לפיסת ההיסטוריה הזו טכנולוגיה ומחשוב. עולם חדש מול עולם ישן בייצור יין.   יקבי כרמל בשנים האחרונות השכילו לקרוא את השוק המתפתח של יקבי הבוטיק בארץ והקימו את סדרות הכרמים הייחודיים יתיר וקאיומי אשר אמונים על ייצור יינות הפרימיום של יקב כרמל. גם כאן עושה היקב שימוש בעולם ישן מול עולם חדש, ראיית העתיד שמקבל משענת היסטורית של 120 שנות ניסיון והתמדה. ההיסטוריה ביקבי כרמל היא לא ספר מאובק, ההיסטוריה מובילה את היקב ונותנת ליקב גאווה רבה על ראשוניות, התפתחות וידיעה כי ההיסטוריה לעולם חוזרת.     מרכז תרבות היין של יקבי כרמל   מרכז תרבות היין של יקבי כרמל הושק לפני כמה חודשים ומנוהל על ידי רותי בן ישראל - אשת יין וסומלייה בהשכלתה אשר טיילה בעולם לא מעט ובטיוליה הרבים ביקרה והתרשמה ממרכזי מבקרים בצרפת, ספרד ואיטליה – מדינות אשר עושות שימוש נבון במרכז המבקרים על מנת לקדם את תעשיית היין שלהם בעולם תוך כדי לימוד היסטוריה, חקלאות ואהבה למדינה. החזון של רותי שהתגבש יחד עם אדם מונטיפיורי וישראל איבצן, יושב ראש אגודת הכורמים הביא לפתיחה של מרכז מבקרים לא  שגרתי. יקבי כרמל פתחו מרכז לתרבות היין מתוך ראייה ותפישה כי יין איננו משקה שגרתי, אלא חלק מתרבות עתיקת יומין, חוצה גבולות, מדינות, דתות, ומקרבת לבבות. יין מייצג את כל הזמנים - עבר ,הווה ,עתיד.   רותי אשר אמונה על הסיורים ביקב מתאימה את אופי הסיור על פי רצון קבוצה תוך שימת דגש והקפדה כי המסר של תרבות היין יועבר באופן מלא בשילוב של כל החושים: ריחות היקב במרתפים הישנים, ראיית היקב בהיבט ההיסטורי מול ההווה וכמובן הכנתו לעתיד. הסיור נגמר בחוש הטעם - המבקר זוכה לשבת בחדר טעימות מאובזר בכוסות יין איכותיות ומזיגת יינות היקב תוך הסבר ולימוד בסיסי בשתיית יין. רותי, תמיד עם חיוך גדול, מסבירה וממנפת את היין הישראלי. החוויה שמקבלת קבוצה בסיור מעין זה הוא עצום ומרגש.   מסעדת מרכז התרבות מעוצבת כביסטרו עממי ונמצאת בבית היסטורי משנת 1892 ומציעה תפריט ים תיכוני של פסטות, פיצות מהטאבון ודגים טריים מאוד. האוכל טעים ומתאים ליין שהיקב מציע היין ייחודי וידידותי לסועד ומאפשר גם לחובב היין ולא רק למומחי היין ליהנות מיין מושלם לארוחה שתוצע לו.   כתובת: דרך היקב זכרון יעקב 04-6391788.   טעימת יינות שגרירים   פתחנו את הבוקר עם ברוט פרייבט קולקשיין המתאפיין בגוף בינוני, בריחות ליים, תפוח עץ ירוק, חמיצות מאוזנת עם סיומת ארוכה. יין מבעבע מהנה. שמתאים לפתוח איתו כל ארוחה.   ויונייה 2008 - יין רייחני ופירותי מאוד, האח הצעיר והנשי של השרדונה, יין שצריך להגיש מצונן היטב.   מרלו 2006 - ריחות של פירות יער בשלים עם עישון קל. היין עוצמתי וחמאתי , מרלו במיטבו.   שיראז 2006 כרם קאיומי - ריח עדין, מעט מאוד עץ. שיראז בסגנון אוסטרלי. יין קליל, ללא יומרות של גוף ומשחקים, נעים לשתייה ומאוד מעניין.   גוורצטימינר 2006 - יין קינוח מתקתק שמהווה סיומת נפלאה לכל ארוחה. היין צריך להיות מוגש קר או אפילו עם קוביית קרח על מנת לאזן את מתיקותו אם שותים אותו לקינוח. אני ממליץ להגיש אותו כתוספת למנה ראשונה עם מנת כבד אווז משובחת או עם גבינות ארומטיות ופירות.     לאחר שראיתי את האש היוקדת מהאהבה הגדולה ליין הישראלי ביקב כרמל, אני רק יכול לקוות כי פרס ישראל יוענק בקרוב לשגריר היין הישראלי אדם מונטיפיורי. אני קורא מכאן לציבור שותי היין ואוהבי התעשייה הנפלאה הזו לתמוך ברעיון.

http://www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121387 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121510 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121333 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121388 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121548 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121467 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121523 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143005 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144508 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413310 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148232 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148564 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica