ביטוח לאומי סכרת
חולי סכרת נעורים (סוג 1) זכאים לקצבת נכות, גם במקרה של סכרת סוג 2 (הנפוצה יותר), רמות סוכר גבוהות עלולות להוביל לסיבוכים ותופעות מזיקות כגון טרשת עורקים, עיוורון, אי-ספיקת כליות, פגיעה במערכת העצבים, זיהומים ועוד.
חולים רבים שסובלים מסיבוכים רפואיים שונים, מאבדים את עצמאותם ופרנסתם וכן זקוקים להשגחה מתמדת. החולים ומשפחותיהם לא תמיד יודעים איך להתנהל מול הבירוקרטיה, וכיצד לקבל את מירב הפיצויים הכספיים בגין המחלה, דרוש ידע וניסיון מקצועי על מנת להתמודד מול דרישות בנושא ביטוח לאומי סכרת, ולקבל את כספי הפיצויים המגיעים, על כן מומלץ לפנות לעורך דין מומחה בתחום הרפואי משפטי שיוכל לייעץ ולפעול להשגת מירב הזכויות.
מהי סכרת?
סכרת היא מחלה המאופיינת ברמות סוכר גבוהות בדם. ישנן מספר צורות של סכרת שהגורמים להן משתנים. למרות שמחלת הסכרת אינה ניתנת לריפוי, ניתן לשלוט בה בעזרת התרופות, והשיטות הטכנולוגיות החדשות וכך לזכות באיכות חיים ובריאות ברמה קרובה לזו של אנשים ללא סכרת.
צורות הסכרת:
סכרת סוג 1 נקראת גם סכרת נעורים או סכרת התלויה באינסולין. מופיעה לפני גיל 30 והסובלים ממנה חייבים להיות מטופלים בהזרקת אינסולין. ההערכה היא, כי הגורם למחלה הוא מערכת החיסון, הפועלת כנגד תאי הלבלב המייצרים את האינסולין, ועל כן ישנה ירידה בכמות האינסולין המופרשת.
סכרת סוג 2 נקראת גם סכרת מבוגרים, מופיעה בגיל מאוחר הרבה יותר, פעמים רבות אצל אנשים במשקל גבוה, חולים אלו יכולים לחיות פעמים רבות ללא הזרקות אינסולין, אלא על ידי שמירה על דיאטה דלת סוכר, ושימוש בתרופות. הבעיה היא לרוב, חוסר יעילות בשימוש האינסולין על ידי התאים.
תביעות ביטוח לאומי - סכרת
סכרת סוג 1- התביעה היא עבור: גמלת ילד נכה
עבור השגחה מתמדת, תינתן גמלה בסך 50% (30% + 20% במידה והילד נמצא במסגרת חינוכית כלשהי) בתנאים:
1. בשנה הראשונה של המחלה.
2. עד הגיעו של הילד לגיל בו הוא יכול לתת ביטוי מילולי לשינויים ברמת הסוכר (לרוב עד תום הלימודים בגן חובה).
3. לילד אשר אינו מסוגל להגיע לאיזון בריאותי.
הגמלה ניתנת באופן רטרואקטיבי מיום הגשת התביעה, לכן יש להגיש את הבקשה מהר ככל הניתן בצירוף המסמכים המתאימים.
סכרת סוג 2 - קצבת נכות כללית
כל סוכרתי מעל גיל18, רשאי להגיש תביעת נכות למוסד לביטוח לאומי.
אחוזי הנכות נקבעים ביחס ישיר לבעיה הרפואית, עוצמתה או סיבוכים הקשורים אליה.
אם נקבעו לתובע לפחות40% נכות רפואית והוא איבד את כושר השתכרותו במלואו
או חלקית, הוא יהיה זכאי לקצבת נכות מן המוסד לביטוח לאומי.
משמע, לאחר תביעות ביטוח לאומי, לאדם יכולים להיקבע אחוזי נכות גבוהים, אך במידה ויכולתו להשתכר לא נפגעה, הוא לא בהכרח יהיה זכאי לקצבה.
שיקום מקצועי
סכרתיים מעל גיל 18 יכולים לפנות למוסד לביטוח לאומי בבקשה לקבלת דמי שיקום. הזכאות לשיקום מתקיימת, אם נקבעים לתובע לפחות 20% נכות רפואית. החולה נדרש לעבור אבחון שיקבע את סוג השיקום שקבל. במסגרת השיקום, יקבל החולה, בין היתר: סיוע בהכוונה מקצועית, תשלום דמי שיקום בזמן למידת מקצוע, תשלום הוצאות שכר לימוד ועוד.