אף עיר אינה מוקמת באופן אקראי. במדינה מסודרת יש רשימה של חוקים ותכנונים שאיתם ניתן להתקדם אל עבר עוד כביש, עוד תשתית ועוד בנייני מסחר ומגורים. לבנות עיר ועוד עיר זו אינה משימה פשוטה אלא כזו המורכבת מהרבה מאוד יריעות של תכנונים חדשים לצד אלה הישנים והקיימים, וכל אלה יחדיו מקימים שלב אחר שלב את המקומות הללו שבהם אנחנו עובדים, מטיילים ומתגוררים.
חוק התכנון והבנייה
לפי סעיף 145 בחוק תכנון ובניה לא ניתן לבצע כל שינוי בקרקעות מדינת ישראל מבלי שוועדה מקומית נתנה את ההיתר שלה לכך. בתוכניות הללו ישנה תוכנית מתאר ארצית, ומלבדה יש תכניות בניין עיר המורכבות משני מסמכים עיקריים, שהם התשריט והתקנון, ולעיתים גם נספחים נוספים.
מהו תבע
תבע הוא למעשה קיצור של ראשי תיבות עבור המילים תוכניות בניין עיר. התוכניות של כל בנייה בכל עיר ועיר הן דבר מסודר הרשום בכל רשות מקומית באופן מסודר, ואיתן למעשה מתקדמים עם הבנייה של כל דבר וכל אזור שנמצא בקרקעות הערים בארץ ישראל. תוכניות כאלה ניתן לעדכן ולשנות בהתאמה לתוכנית המקורית, ועבור זה עובדים מול אדריכלים מנוסים שיודעים מה לכתוב כדי להעביר תוכניות שכאלה בכל רשות מקומית.
איך מאתרים תבע
תוכניות של בניין עיר הן לא דבר המוסתר מן הציבור. את התוכניות הללו ניתן לאתר בכל רשות מקומית אם רק יודעים היכן לחפש, בייחוד כאשר כל רשות נכון להיום כבר מקימה אתר אינטרנטי שדרכו ניתן לאתר הרבה מאוד מידע, ותוכניות מן הסוג הזה גם נמצאות בכאלה אתרים. מלבד האתרים הרשמיים ישנם גם אתרים חיצוניים שדרכם, לרב בתשלום ניתן להשיג את תוכניות בניין העיר שאותן מבקשים להשיג.