עם התפתחות האינטרנט האלחוטי ותפוצתם הגבוהה של המחשבים הניידים (לפטופים), בעלי עסקים קטנים ובינוניים רבים עובדים ועורכים את פגישותיהם בבתי קפה. חלקם אף משתמשים בהם כתחליף למשרד.
אחד המרכיבים העיקריים בהוצאה בעסק קטן שאינו פועל ממשרד מסודר משיקולי חסכון ונוחות, הוא סעיף האירוח. כשמדובר באירוח בבתי קפה, ההוצאות יכולות להגיע לכדי 100 ש"ח ביום בממוצע, אך למרבה הצער הן אינן מוכרות לצרכי מס כמו הדלק, החניה, הסלולרי ומחשב.
יוזמה של בני פלומן, שרון ושלר ועוד מספר בעלי עסקים, נולדה על מנת לשנות מצב אבסורדי זה, המתבסס על תקנת מס הכנסה מ 1972 ושאינה תואמת את העידן המודרני.
כפעיל שנים רבות במגזר העסקי, הן ברמה הארצית, כחבר נשיאות איגוד לשכות המסחר, והן במודיעין, כיו"ר איגוד העסקים בעיר – אני תומך באופן מלא ביוזמה זו.
במודיעין "תופעת" העבודה בבתי קפה, חדה אף יותר. מדובר בעיר יפיפיה בעלת פוטנציאל עסקי גדול עם מיטב המוחות במדינת ישראל, אך לצערי עדיין אין בה שטחי מסחר לפעילות העסקים ועסקים רבים מוצאים עצמם עובדים מבתי קפה, ונדרשים להוצאות אישיות שלא מוכרות לרשויות המס.
על כן, אני מברך על היוזמה, מציע את עזרתי וכן מציע לפעול באופן מעשי ופרקטי לקידום הנושא.
מה אפשר לעשות ולמי לפנות?
מכתב בנושא כבר נשלח לח"כ אלכס מילר, יו"ר וועדת משנה לעסקים קטנים ובינוניים שהוקמה ב- 20.7.2009, שהבטיח לטפל בנושא.
כמו כן ישנה שדולה בכנסת לעסקים קטנים ובינוניים בראשות השרה לשעבר וח"כ כיום רוחמה אברהם אשר שימשה כסגנית שר התמ"ת בעבר ובה חבר גם אלכס מילר.
בכוונתי להעלות בישיבת נשיאות של איגוד לשכות המסחר, הבית של העסקים במדינת ישראל, את הנושא ולקבל את תמיכת הנשיא עו"ד אוריאל לין ליוזמתו של מר בני פלומן, ולפעול באופן פרקטי לקידום לובי של ח"כ לתיקון חקיקה בנושא.
הצטרפו וצרפו חברים וחברות בעלי עסקים קטנים בישראל, אולי יחד נצליח לשנות את הגישה למאות אלפי העוסקים במגוון ענפים אשר צריכים לספוג מכיסם את נטל ההוצאות החודשיות ללא הסבר הגיוני. כוחנו במספרנו!