במידה והחלטתם כי אין מנוס אלא לפנות להליך של גירושין, היות וכל הניסיונות שלכם לשקם את התא המשפחתי העלו חרס, הרי שחשוב כי תדעו שהליך זה הנו הליך מורכב ועליכם להסתייע באמצעות אנשי מקצוע אשר יוכלו לעזור לכם לעבור את אותו הליך של גירושין בדרך שתהא הכי נכונה בעבורכם.
כמו כן, במידה ובין בני בזוג קיימת הסכמה להתגרש, אולם, כל ניסיונותיהם לחתום על הסכם גירושין, העלו חרס, הרי שככל הנראה הם יפנו להליך של גירושין בדרך של פנייה לערכאות שיפוטיות, כשכל צד ינסה להשיג את התוצאות אותם הוא ביקש להשיג כשניסה להגיע עם בן זוגו למצב של חתימה על הסכם גירושין.
חשוב לא פחות כי תדעו שעל מנת לפנות להליך של גירושין בדרך של פנייה לערכאות שיפוטיות, יהיה עליכם להוכיח עילות גירושין מוכרות בדין העברי. שכן, ללא הוכחת עילות גירושין, בתי המשפט לא יאשרו את תביעתכם לגירושין.
משכך, במידה והגעתם להחלטה כי הנכם מעוניינים לסיים את מערכת הנישואין בדרך של גירושין, הרי שבמידה ואין באמתחתכם כל עילת גירושין, חשוב כי תנסו להגיע למצב של חתימה על הסכם גירושין.
הסכם גירושין טוב, הנו הסכם אשר ישקף את האינטרסים של שני הצדדים, תוך שמירה על איזון ביניהם.
לרב, יעידו לא מעט בני זוג שהתגרשו, כי החתימה על הסכם גירושין, הנה האלטרנטיבה הטובה, היעילה, בזולה והקצרה ביותר.
משהגעתם ביניכם להסכמות בכל העניינים הכרוכים מעצם טיבם וטבעם בהליך של גירושין, לרבות ענייני המשמורת, מזונות, הסדרי ראייה וכד' הרי שכל שנותר הוא ליתן לאותו הסכם גירושין תוקף של פסק דין, באמצעות אישורו על ידי בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.
משאותו הסכם גירושין קיבל תוקף של פסק דין, הרי שכל שעליכם לעשות הוא להגיש בקשה בהסכמה לבית הדין הרבני לקבוע בעבורכם מועד לסידור הגט, אשר יסיים בעבורכם את אותו הליך גירושין בהסכמה.
חשוב לציין כי, חתימה על הסכם גירושין הוגן אשר ישקף את האינטרסים של שני הצדדים, לרב תוביל את בני הזוג לשמור על מערכת יחסים תקינה עבור הילדים המשותפים.