הסכם ממון הנו מסמך משפטי אשר בני זוג עורכים, בדרך כלל, לפני הנישואין ובטרם מיסוד הקשר. זאת על מנת להבטיח כי במידה ומערכת היחסים תעלה על שרטון, מערכת היחסים הממונית ביניהם תתחלק באופן השונה מזה שקובע חוק יחסי ממון בין בני זוג.
לרב, עריכת הסכם ממון בין בני זוג, מתאימה, בנסיבות בהם לאחד מבני הזוג קיים רכוש רב יותר משל בן הזוג השני.
הסכם ממון, למעשה, מסדיר מערכת היחסים הממונית ואת אופן חלוקת הרכוש בין בני זוג, במקרה של פרידה או גירושין.
כמו כן, חשוב לדעת כי, הסכם ממון אשר אין לו תוקף של פסק דין, לא יחשב כמחייב. היינו, על מנת שאותו הסכם ממון יחשב להסכם בעל תוקף משפטי מחייב, יש לאשרו בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.
כמו כן, במידה וערכתם הסכם ממון לפני הנישואין, ניתן לאשר אותו גם אצל מנוטריון, ללא צורך בפניה לבתי המשפט או בתי הדין.
כמו כן, זכרו כי, במידה ובמהלך החיים המשותפים הנכם מעוניינים לערוך שינויים כאלה או אחרים בהוראות של אותו הסכם ממון אשר חתמתם עליו ואישרתם אותו זה מכבר, הרי שעליכם לערוך הסכם ממון חדש וכן לאשרו בבית המשפט או בבית הדין, על מנת שיהיה לו תוקף משפטי מחייב.
בכל הקשור לעריכת הסכם ממון, אשר יכלול הוראות בדבר כל העניינים הקשורים בילד אשר טרם נולד, הרי שהמגמה הנה לא לאשר הוראות מעין אלו.
זאת היות ולא ניתן לדעת מה הם צרכיו של ילד אשר טרם הגיח אל אוויר העולם, והרי בבואם של בית המשפט לאשר הסכמים הכוללים הוראות המסדירות את העניינים הקשורים בילדים העיקרון שעומד לנגד עיניהם הנו, כי טובת הילד היא מעל לכל.
כמו כן, ישנם מצבים בהם, בתי המשפט לענייני משפחה ובתי הדין, יאשרו הסכם ממון הכולל בתוכו הוראות בדבר ענייניהם של ילדים אשר טרם הגיעו לעולם, אולם לא לפני, שדרש מהצדדים ערבויות מתאימות לכך, וכן לא לפני, שציין בפניהם, את העובדה לפיה, כל העניינים הקשורים בילדים, הנם עניינים אשר ניתן לפתוח מחדש.
***המידע במאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת אי אילו הליכים או לאי נקיטתם של אי אילו הליכים. הסתמכות על האמור במאמר זה הנה על אחריות הקורא בלבד וכפועל יוצא, האחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור במאמר זה, תחול על הקורא בלבד.