נעשה לכם עוול על ידי הרשויות? מחפשים מידע על הגשת עתירות לבג"צ בליווי עורך דין או ללא ליווי? אנו נסביר כאן מהן עתירות לבג"צ ומה צריך לעשות בכדי להגיש עתירה בהתאם לנהלי החוק.
האם אפשר להגיש עתירות לבג"צ ללא עורך דין?
החוק אינו מחייב אתכם בליווי של עורך דין אך בפועל, נדרשת מומחיות מקצועית על מנת להגיש את העתירה כראוי. ישנם עורכי דין שמתמחים בתחום. הניסיון שלהם יוכל לחסוך לכם לא מעט זמן וכסף. על כן, לפני שאתם מגישים עתירה לבג"צ או מתחילים לפעול לקראת הגשת העתירה – כדאי להתייעץ עם עורך דין בעל ניסיון בכדי לקבל מושג אודות התהליך הצפוי לכם, הזכויות והחובות שלכם.
מהי עתירה לבג"צ?
העתירה היא הליך באמצעותו מבקש אדם או גוף משפטי לבחון חוקיות של החלטה שלטונית. הגשת עתירות לבג"צ מתאימה במקרים בהם תרצו לבחון החלטה לא שוויונית או לא חוקית של הרשות המקומית. את העתירה מגישים אל בית המשפט העליון. דנים בעתירה שניים עד שלושה שופטים. נושאים נפוצים של עתירות לבג"צ הם : זכויות האדם, הפרטה, איכות הסביבה, שלטון החוק ועוד. ניתן להגיש עתירות כנגד החלטות של רשויות ציבוריות, שרים, חוקי הכנסת, חוקי עזר.
איך מגישים עתירות לבג"צ?
תחילה נציין שישנה חובה להגיש את העתידה בכתב יחד עם מסמכים אותם מגישים אל המזכירות בבית המשפט העליון. מספר העותקים הנדרש נקבע בהתאם למספר של בעלי הדין בהליך. על מנת להגיש את העתירה על העותר לעמוד בכללים ותקנות שקבועים בחוק. להשלמת התהליך על העותר לשלם את אגרת בית המשפט או להגיש בקשה לפטור מתשלום האגרה. הכנת המסמכים בהתאם לתקנות החוק נמצאת תחת אחריותו של עורך הדין שמייצג ומלווה אתכם.