כחלק מתהליך התכנון וההכנה, אנחנו צריכים לגבש את היעד שלנו מבחינת כמות היין שאנחנו רוצים לייצר, ובהתאם לזאת נדע מה כמות הענבים שנצטרך לרכוש. גיבוש יעד כמות היין לייצור, חשובה גם מבחינות רבות נוספות, כמו למשל כדי לדעת כמה כלי קיבול נצטרך לרכוש ובאיזה גודל, כמה בקבוקים נצטרך להכין לשלב הביקבוק וכו'. במהלך ייצור היין, הענבים עוברים מספר תהליכים ובכל תהליך יש "קיצוץ" מהמשקל הכולל ולכן, כמות היין הסופית שמופקת מהענבים היא קטנה מהמשקל הכולל של הענבים שקנינו.
נכפיל את כמות הבקבוקים בכמות היין שיכיל הבקבוק שלנו ונחלק הכל ב 0.675:
(A (כמות בקבוקים) * [B (כמות מ"ל בבקבוק אחד) חלקי 1000]) חלקי 0.675
או בקיצור
[A*(B/1000)]/0.675
ככלל, ניתן לומר שלבקבוק סטנדרטי של 750 מ"ל יין צריך קצת יותר מ-
1.1 ק"ג ענבים.
יש כאלה שיגידו אחרת, אבל עם הציוד הביתי לייצור יין ובהתחשב בכך שבד"כ אנחנו לא יכולים לצפות מראש איזה ענבים בדיוק נקבל (קטנים או גדולים, מלאי מיץ או יותר יבשים וכו'), , אני חושב שכדאי ללכת על טווח יותר פסימי וזהיר של כ-1.25 ק"ג לבקבוק. מקסימום, נקבל קצת יותר יין – זה לא מזיק.
למאמר בהרחבה ואיך הגעתי דווקא לנוסחא הזו:
http://www.winemaking.co.il/?p=213
-------------------------------------------------------------------------------
ניתן לקרוא את כל המאמרים המלאים באתר www.winemaking.co.il
אפשר גם לדבר על נושא הכנת היין בפורום של האתר http://forum.winemaking.co.il