הריון למעשה מתחיל בתכנון הריון ונסיונות כניסה להריון, שיכולים לקחת מספר שבועות עד כשנה בממוצע, בהם נידרש לשינוי הרגלים תזונתיים והרגלים בריאותיים כגון הימנעות מעישון. ברגע שנכסנו להריון, נזהה אותו בסביבות שבוע הריון 4 בביצוע בדיקת הריון על ידי רופא משפחה או בבדיקת הריון ביתית.
במהלך ההריון ועד הלידה נראה את בטננו גדלה ותופחת משבוע לשבוע, נעבור סדרת בדיקות הריון המוודאות את תקינות ההריון, שהכל מתנהל כסדרו ושאין פגיעה באמא או בעובר. בטרימסטר הראשון להריון, יחולו שינויים הורמונליים בגופנו וריבוי פרוגסטרון והורמון הריון יחלישו את גוף האישה ויביאו לתופעות לוואי שונות כגון חולשה, עייפות ובחילות בוקר. במהלך החודש החודש השלישי או הרביעי תצא הבטן החוצה ונוכל להשוויץ שהנה אנו בהריון. עד הלידה יגדל העובר ברחם ויוסיף במשקל. ואנו נדאג לו ונעבור לא מעט בדיקות שיעזרו לוודא הריון תקין וימנעו סיבוכי הריון: בדיקות אולטרסאונד, מי שפיר, חלבון עוברים, ובדיקות הריון נוספות. עד רגע הלידה, יצבור העובר ברחם משקל נוסף מדי יום, יוסיף איברים לגופו ויתפתח להיות תינוק או תינוקת.
לקראת סיום ההריון, בחודש או חודשיים האחרונים, נרצה להתכונן ללידה הקרבה. נבחר לנו את בית החולים בו נרצה ללדת, נבדוק מספר חדרי לידה או מלוניות ונשאל את המכרים לנו מה הם חושבים על כך. בין היתר, נרשם לקורס הכנה ללידה בו ידריכו אותנו איך להכין עצמנו כהלכה ללידה, ומה לעשות ברגע הלידה עצמו כדי לוודא לידה קלה יותר. יתכן כי נרצה לשכור דולה תומכת לידה שתהיה איתנו ברגעים של הלידה בחדר הלידה ותעזור בהכנות לכך. הדולה גם תיתן לנו תמיכה נפשית לשני בני הזוג ותלמד אותנו מספר תרגילים שיקלו על חודשי ההריון האחרונים. סוף ההריון זו גם תקופה טובה לעבור צילום הריון שיתעד אותנו בחודשים האחרונים. צילום הריון הוא גם זמן טוב לפנק את עצמנו לקראת הלידה, לאחר שעברנו תקופה לא קלה והחלק הקשה המסיים עוד לפנינו.