הגידול במספר בתי האב בהם יש חיות מחמד (כלב או חתול) הוביל להתפתחות מטורפת בענף המזון לחיות. היום כשאתם נכנסים לחנות יש כמות רבה של מותגים על המדפים וכל כך קשה לבחור. כל אריזה נראית מפתה יותר מהשנייה. אז מה עושים? הכתבה הבאה תעשה לכם סדר ותעזור לדעת איזה אוכל לחתולים כדאי לקנות.
1. מזון איכותי וטוב תורם משמעותית לבריאות השלמה של כל המערכות בגוף של החתול. המזון תורם לאיכות חייו של החתול בכל שלב התפתחותי בו הוא נמצא לאורך חייו. המרכיב הראשון והעיקרי שחשוב שהמזון יכלול הוא חלבון מן החי. החתול שייך למשפחת הטורפים ולכן הוא זקוק למזון המתאים לו. היזהרו מבחירה של מזונות המכילים חלבון מן הצומח, דוגמת סויה או גלוטן שהם בעלי נעכלות נמוכה מאוד. דעו לכם שהשילוב של חלבון מן הצומח או בקמחי בשר עם איכות בלתי ידועה מאוד מוזיל ליצרן את העלות של ייצור המזון. הוא יכול לדרוש על השק מחיר גבוה ועדיין לספק מזון שהוא אינו איכותי בכלל.
2. איכות חלבון גבוהה במזון לחתולים באה לידי ביטוי בתכולה של טאורין ברמות גבוהות. זו חומצת אמינו חיונית לחתולים שהמקור שלה הוא בבשר מן החי בלבד.
3. לא יזיק אם המזון לחתולים יכלול סיבים פרה ביוטיים מסוג FOS. סיבים אלו תוססים במעיים, מזינים את חיידקי המעיים הטובים וכך גורמים לעלייה במספר שלהם על חשבון אוכלוסיית החיידקים הרעים שגורמים למחלות.
4. אם העור של החתול בריא והפרווה מבריקה, זו הוכחה מעולה לכך כי האוכל לחתולים הוא איכותי מאוד. חשוב כי המזון יכיל לטובת כך חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 6 ואומגה 3. לא מספיק כי המזון יכיל אותן, אלא שגם יהיה יחס נכון ביניהן. החומצות הללו מסייעות מאוד בתהליך ההחלמה הטבעי של החתול, מרעננות את העור ומעודדות צמיחה של פרווה יפה ומבריקה.
5. חשוב כי המזון יהיה בעל נעכלות גבוהה, יסייע למעיים בריאים ויוביל בשל הנעכלות הגבוהה לנפח צואה קטן. נעכלות גבוהה מקדמת את הבריאות של מערכת העיכול של החתול. יש מזונות שמכילים כמות מאוזנת של סיבים מהסוג התוסס באופן חלקי – פולפת סלק סוכר. התסיסה של הסיב הזה מגדילה את שטח פני רירית המעי – זה משפר את הספיגה של המזון במעיים. הצואה יוצאת מוצקה ובכמות קטנה, וזה מעיד על נעכלות גבוהה של המזון ועל כך שמערכת החיסון בריאה. חוץ מזה שצואה כזו קל לפנות...
6. חשוב כי המזון יסייע לשמירה על מערכת חיסון בריאה. לטובת העניין יש מזונות המכילים נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים) דוגמת ויטמין E, המגנים על מערכת החיסון מפני נזקים שנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים.
7. חשוב כי המזון יכיל כמות מספק של מינרלים שחיוניים לטובת חיזוק העצמות והשיניים וכן לשם שמירה על מאזן הנוזלים בגוף. מינרלים גם משפיעים על פעילות התגובות הכימיות בתוך הגוף.
מתכוננים לאימוץ גור חתולים: הכנות, טיפול, טיפוח ואוכל