על פי כל הנתונים, העדויות הגיאולוגיות וההיסטוריה של ארץ ישראל, רעידת אדמה גדולה ומשמעותית שתתרחש אצלנו היא לא בגדר מציאות מדומה, דמיון או ניסיון ליצור בהלה ופאניקה ציבורית, אלא עובדה מוחשית וודאית. ישראל ממוקמת על מפגש של שני לוחות טקטוניים, הקרוי השבר הסורי אפריקני, ולכן יש כל הזמן תזוזות קטנות ובלתי מורגשות ומדי כמה מאות עשורים או שנים, התרחשה רעידה חזקה שגבתה גם הרס סביבתי רב וגם קורבנות לא מעטים.
רעידת האדמה המתועדת הראשונה בישראל נמצאת בספר עמוס "דִּבְרֵי עָמוֹס, אֲשֶׁר-הָיָה בַנֹּקְדִים מִתְּקוֹעַ: אֲשֶׁר חָזָה עַל-יִשְׂרָאֵל בִּימֵי עֻזִּיָּה מֶלֶךְ-יְהוּדָה, וּבִימֵי יָרָבְעָם בֶּן-יוֹאָשׁ מֶלֶךְ יִשְׂרָאֵל--שְׁנָתַיִם, לִפְנֵי הָרָעַשׁ" (א,א) במאה ה-8 לפני הספירה ומאז מדובר על אירוע טבע שחוזר על עצמו, בעוצמות שונות ובדרגות הרס ופגיעה שונות, מדי תקופה באופן קבוע. הרעידה המשמעותית האחרונה שהתרחשה הייתה בתאריך 15 בפברואר 2008, כאשר רעידת אדמה בעוצמה של 5.3 בסולם ריכטר, שמוקדה היה באזור שצפונית-מזרחית לעיר צור שבלבנון, הורגשה ברוב ישראל, בסוריה ובלבנון. לא נרשמו נפגעים בנפש ולא נזקים למבנים. לפי הרישומים, הייתה זו רעידת האדמה החזקה ביותר בעשור האחרון!
על פי אתר החברה הגיאולוגית הישראלית (http://www.igs.org.il/documents/er) , המוכנות האזרחית בישראל לרעידות אדמה הינה נמוכה. מהנדסים מתריעים, שישנם בארץ מספר רב של מבנים מסוכנים שאינם בנויים לפי התקנים המקובלים בעולם המערבי. מבנים אלו, שנבנו בעיקר עד לשנות ה-70 של המאה ה-20 צפויים להינזק באופן משמעותי ברעידות אדמה בינוניות עד חזקות. כדי לעודד בעלי בתים לחזק אותם בפני רעידות אדמה, אישרה הממשלה בשנת 2005 תוכנית המאפשרת הקלות בניה בבניינים שאינם מוגנים. תוכנית זה נקראת תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה (תמ"א 38).
כל מי שמתגורר בבניין ישן, בעיקר כזה שנבנה לפני שנת 1980, חייב לדעת ולהבין כי מקום מגוריו אינו עומד בתקנים הבטיחותיים, התשתיתיים והמינימאליים שיסייעו לו בעת אסון טבע כמו רעידת אדמה והתחלת תהליך בחינת פרויקט תמ"א 38 הוא חיוני כל עוד הוא מאפשר גם השגת הישגים ותוצאות עבורו ועבור הדיירים האחרים, יכול מאוד להיות שבשנים הקרובות יחויבו בעלי הנכסים לנקוט פעולות של שיפוץ וחיזוק מבנים ישנים על חשבונם בגין הסכנה לשלום הציבור.
הרעידות הגדולות שמתרחשות סביבנו, באיטליה, בקפריסין, בלבנון ואפילו מדי פעם אצלנו, מחייבות פעולה מהירה, מיידית ואפקטיבית של חיזוק יסודות, שיפור תשתיות ועמידה בתקנים הבינלאומיים להתגוננות מפני אסונות טבע ואת כל אלו רק תמ"א 38 יכולה לאפשר.