חפש מאמרים:
שלום אורח
25.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

דברים שלא ידעתם על ים המלח

מאת: אלכס אדמוןביולוגיה29/01/20176569 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מהי תרכובת מינרלים ביו-אורגנית של ים המלח?

ביו - ביומסה של המיקרואורגניזמים מים המלח.

אורגני - חומרי ארומתרפיה, צמחי מרפא, תמציות של חומרים אורגניים מן הצומח.

מינרלים - מלחים וביו-מתכות מים המלח, חומרים אי-אורגניים.

מאז ומתמיד, חלם האדם על חזרה לנעורים. כל אחד מאתנו רצה לשלב את החוויה של בריאות, בגרות ונעורים. כיום, בעזרת מוצרי ים המלח המכילים את כל הרכיבים הנ"ל, זה בהישג ידך. תרכובת מינרלים ביו-אורגנית של ים המלח שפותחה ע"י ד"ר נונה קוכינה היא הכוח שיעזור לך להיפטר מהנטל של השנים ולשחזר את הנעורים. כדי להשיג זאת, הגוף שלך זקוק לוויטמינים, מלחים ומיקרו-אלמנטים. מוצרי קוסמטיקה ותוספי תזונה המכילים את התרכובת הביו-אורגנית, יספקו לך את כל החומרים הללו בצורה מאונת וטבעית.

את החומרים הביו-אקטיביים מייצרים מיקרואורגניזמים קדומים שחיים בים המלח - ארכיבקטריות. האורגניזמים הללו למדו לשרוד במי מלח מרוכזים, למרות התנאים הסביבתיים הקיצוניים, במשך מאות אלפי שנים. הארכיבקטריות מתפתחות במים האלה ומפגינות עמידות יוצאת דופן למרות ריכוז גבוה מאוד של מלחים ומינרלים. המבנה של החיידק הקדום דומה למבנה של תאי הגזע בגוף האדם.

מבנה החלבון של תרכובת מינרלים ביו-אורגנית מכיל ויטמינים, מיקרו-אלמנטים ומינרלים החיוניים לגוף. בזכות הרכיבים הללו הגוף יחזור לסביבה הטבעית שאבדה בלידה וכעת כל כך חסרה לו.

מאחר וריכוז ארכיבקטריות במי ים המלח נמוך מאוד, צוות המדענים בראשות ד"ר נונה קוכינה מגדל אותן בתנאי מעבדה כדי ליצור תרכובת ביו-אורגנית בריכוז הרצוי.

במה מועילה לאדם תרכובת מינרלים ביו-אורגנית של ים המלח?

בראש ובראשונה היא נלחמת ברדיקלים חופשיים שמצטברים בגוף האדם.

רדיקל חופשי הוא אטום או מולקולת חמצן בלתי יציבה אשר מגיבה עם מולקולות אחרות ופועלת באופן הרסני. זאת משום שרדיקלים חופשיים "גונבים" אלקטרונים ממולקולות אחרות על מנת לייצב את המבנה של עצמם. "גניבה" זו של האלקטרונים נקראת חמצון. כאשר היא מתרחשת בשכבת השומן, זה נקרא חמצון ליפידים.

החמצון מתרחש בגוף תוך כדי תהליכי חילוף חומרים רגילים או מסיבות סביבתיות כגון זיהום אוויר, קרינה, עשן סיגריות, אור שמש, חומרים כימיים בסביבה, השפעת החמצן על מתכות וחומרים אורגניים (כולל מזון).

עודף של רדיקלים חופשיים עלול לגרום לגוף נזקים במידות שונות התלויות בסוג הרקמות המותקפות. רדיקלים חופשיים אשר תוקפים את ה-DNA עלולים לגרום לסרטן; כאשר הם תוקפים את הלבלב הם עלולים לגרום לסוכרת; בכלי הדם הם עלולים לגרום למחלות לב וכלי דם, וכו'. הגוף בדרך כלל מגן על עצמו על ידי ייצור חומרים הנקראים נוגדי חמצון, אך בהיעדר תנאי סביבה טבעיים הם נוצרים בכמויות בלתי מספיקות.

תרכובת מינרלים ביו-אורגנית מהווה נוגד חמצון עוצמתי אשר נלחם ברדיקלים חופשיים ב-4 רמות:

1. מעכב היווצרות של אוקסידנטים, מעביר חמצן רק לאזורי הגוף בהם זה מועיל אך לא  לאזורים בהן הוא יכול לגרום נזק.

2. לוכד אוקסידנטים ומפסיק תגובת שרשרת של ריבוי רדיקלים חופשיים.

3. מבטל הפרעות שנגרמו על ידי חמצון.

4. מחליף את המולקולות שנהרסו.

ארכיבקטריות בפני עצמן לא מהוות נוגדי חמצון, אבל:

1. הן מעורבות בתהליך הפירוק של חומרים ביוכימיים שיכולים להיות מקור של חמצון.

2. בעת היווצרות אוקסידנטים מופיע אזור ההגנה השני אשר מורכב מאנזימים (מולקולות חלבון של ארכיבקטריות) שהורס את האוקסידנטים המסוכנים ביותר לפני שהם מתחילים בתגובת שרשרת.

אולם, לטובת פעולה יעילה יותר של האנזימים דרושים חומרים נוספים כמו קו-אנזימים או קו-פקטורים. נוגדי חמצון קו-פקטורים מכילים סלניום, נחושת, ציסטאין, מנגן, אבץ (מינרלים מים המלח או ביו-מתכות), וכן ביופלבונואידים (כלולים בתרכובת מינרלים ביו-אורגנית).

אנזימים גם מזרזים חדירת תרכובת מינרלים ביו-אורגנית דרך העור.

ביומסה של ים המלח מהווה מקור בלתי נדלה של חומרים פעילים ביולוגית, אנרגיה ומידע אנרגטי, לדוגמה:

- ליפופרוטאינים, השומנים שמהווים המרכיב העיקרי של הקרום הביולוגי, מייצרים את הרזרבה האנרגטית של הגוף ותורמים לעלייה ברמת החדירות המחסומים הביולוגיים.

- לציטין, מקבוצה של שומנים מורכבים. ברפואה משמש לשיקום לאחר אובדן הכוח, אנמיה ונוירוזה.

- ליזוזים, האנזים הפועל בדומה לאנטיביוטיקה, אשר הורס את מעטפת תא החיידק. בגוף האדם הוא יוצר מחסום נגד חיידקים מזיקים. ברפואה ליזוזים משמש לטיפול בכיב ורידי, פצעים, אסטמה, אנגינה, דלקת אדר וכו'.

- מטלופרוטאינים, קומפלקסי חלבונים עם מתכות כבדות (ברזל, אבץ, נחושת, מנגן).

- רכיבים נוספים בעלי ערך ביולוג כגון חלבונים, פפטידים, חומצות אמינו ואנזימים.

בנפרד, כל אלמנט של התרכובת אינו יכול להשפיע באותה מידה כמו התרכובת כולה בה הם נמצאים יחד בפרופורציות מחושבות. לכן, תרכובת מינרלים ביו-אורגנית של ד"ר נונה הינה ייחודית.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הכותב - משווק מוצרי ים המלח מתוצרת חברת ד"ר נונה אינטרנשיונל בע"מ

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלכס אדמון

מאת: אלכס אדמוןביקורות מוצרים07/06/173273 צפיות
בישראל קיימות חנויות קוסמטיקה רבות בהן ניתן להשיג מוצרים ים המלח בזול. מה כדאי לכם לדעת על מוצרי קוסמטיקה ים המלח לפני קנייתם וכיצד להשתמש בהם כדי להפיק מהם תועלת מרבית?

מאת: אלכס אדמוןרפואה משלימה22/12/141633 צפיות
מעטפת בוץ ים המלח הינה הדרך האולטימטיבית לניקוי יסודי של העור ולפינוק מושלם של הגוף כולו. במאמר זה נבחן מדוע בוץ ים המלח נחשב יעיל לפתרון מספר בעיות בריאותיות ונראה אילו חידושים קיימים בתחום.

מאמרים נוספים בנושא ביולוגיה

מאת: בתיה כץביולוגיה02/12/196411 צפיות
האם לא אמרתם שהדינוזאורים הם סתם שקר? על אף שנשאלתי את השאלה הזאת מספר פעמים, אני מעולם לא זוכר את עצמי מכחיש את קיומם של דינוזאורים. בשונה מעצמות קטועות של "קוף-אדם", עצמות דינוזאורים השתמרו בצורה יוצאת מן הכלל וקשה מאוד להכחיש את קיומם

מאת: בתיה כץביולוגיה30/10/196669 צפיות
כל האיברים "המנוונים" (שרידי איברים, Vestigial organs) וחסרי התועלת שעליהם הצביעו אבולוציונים במשך דורות, מתגלים כיום כבעלי תכלית וכוונה. התוספתן, השקדים ואיברים נוספים שחשבנו אותם לחסרי תכלית ולשרידי איברים מתגלים כיום כמונעי מחלות וכמאגרי חיסון.

מאת: ניר ביולוגיה22/12/1319216 צפיות
כיום יש מרכזים רבים העוסקים במחקרים מתחום הביולוגיה, הביוטכנולוגיה ועוד. לא בכל מרכזי המחקר הללו ישנן המעבדות הדרושות לשם מחקר ופיתוח ברמה הדרושה למחקר, ולשם כך נוצרה האפשרות של אאוטסורסינג שירותי מחקר ופיתוח. חברה המספקת אאוטסורסינג של שירותי מחקר ופיתוח בעצם נותנת את האפשרות ליצור מחקר מדוייק, לפי צורכי החוקר. האפשרות של אאוטסורסינג שירותי מחקר ופיתוח יכולה לתת מענה רחב למגוון תחומי מחקר ובכל פעם לספק את הצוות הדרוש לעיבוד נתונים ספציפי ולפיתוח.

מאת: מכונת-כתיבהביולוגיה24/02/133461 צפיות
פיפטה (הידועה גם בשם טפיפית) הינו מכשיר הנכלל על ציוד מעבדות כימיות וביולוגיות, המכשיר משמש להעברה של כמויות נולים קטנות. קיימים סוגים שונים של פיפטות כאשר ההבדלים ביניהם באים לידי ביטוי בעיקר ביכולת של כל פיפטה לשנות את כמות הנוזל המועברת בתוכו.

מאת: יוסי קרמר ביולוגיה27/06/1110701 צפיות
מהו השעון הביולוגי? המשך במאמר...

מאת: מישל ארנסטביולוגיה12/02/1111299 צפיות
כאשר למדתי בבית הספר בכיתה ח, שנקרא בית הספר היסודי הכרמל הקרוב להיכל התרבות בתל אביב, הכרתי את חברי עמיקם, ילד הזואולוגיה.

מאת: Noaביולוגיה02/01/1110770 צפיות
קיימות מחלות תורשתיות רבות שהן חשוכות מרפא. עיקר המאמצים למניעת עליה בשכיחות מחלות אלו נעשים ע"י ייעוץ גנטי. בודקים את הדנ"א של האם ושל האב כדי לבדוק את הסבירות להעברת המחלה לצאצא. ישנן מחלות שהסבירות שלהן לעבור לדור הבא הוא נמוך, לעומתן קיימות מחלות שהמעבר שלהן לדור הבא הוא וודאי. מחלות אלו עוברות מהאם לכל צאצאיה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica