כל מי שעובד או עבד במעבדה מכיר מקרוב את אותו צינור פלסטיק דק אשר בקצה שלו יש חור המיועד לטבילה בנוזל ובקצה השני סוג של בועית מפלסטיק - מדובר בפיפטה מהסוג הנפוץ והפשוט יותר.
לצד הפיפטות הנפוצות מהפלסטיק ניתן למצוא עוד מגוון סוגים נוספים של פיפטות, כגון: פיפטות המצוידות בכפתור חשמלי, פיפטות ידניות וכדומה, כאשר לכל סוג של פיפטה יש את היתרונות והחסרונות שלה.
הפיפטה שכולם מכירים
גם אנשים שמעולם לא עבדו או ביקרו במעבדה קרוב לבדי, נתקלו במהלך חייהם באותה פיפטה. פיפטה מפלסטיק היא אותה טפטפת אותה מקבלים במקרים רבים לצד תכשירים רפואיים שונים כמו טיפות אוזניים או עיניים ובאמצעותה בעצם מטפטפים את הנוזל אל העין או האף. חשוב לציין שבהשוואה לפיפטות המצויות במעבדות השונות, מדובר בפיפטות הנחשבות להרבה פחות מדויקות ומהסיבה הזאת הן פחות נפוצות במעבדות, שם לדיוק יש חשיבות גבוהה.
בחירת פיפטה מתאימה
כמו כל סוגי ציוד מעבדות גם פיפטה מגיע במגוון רחב של גדלים, חומרים וצורות, כאשר בחירת הפיפטה המתאימה, תעשה בהתאם לסוג הייעוד שלה באותו ניסוי או מחקר אשר נערך במעבדה.
מכיוון שעבודת המעבדה היא עבודה רגישה הדורשת הקפדה על דיוק רב בעיקר בכל מה שנוגע לכמויות הנוזלים החומרים, חשוב להקפיד ולבחור את אותה פיפטה המתאימה בצורה הטובה ביותר למטרה ולשים לב הן לחומרי הגלם ממנה היא עשויה, הן לגודל שלה והן לפונקציות השונות המהוות או לא מהוות חלק ממנה