מעקות זכוכית למרפסת
מעקות הן לא רק עניין עיצובי כי אם בטיחותי, קל וחומר כאשר מדברים על מעקות זכוכית למרפסת. ישנם תקנים מחמירים בכל הנושא וחשוב לדאוג לעשות שימוש בחומרים בעלי תו תקן. למרבית הצער לא כל בעלי הדירות או הקבלנים מקפידים על שמירה בתקנים הללו. האדריכל הוא זה שלרוב יכין תכנית מבחינת העיצוב או התכנון הקונסטרוקטיבי של המעקה. אם עד לפני כמה שנים ניתן היה לעשות שימוש בזכוכית מחוסמת, היום מזה שנים לפי החוק החדש שיצא בשנת 2010 יש לעשות שימוש במעקות אך ורק עם זכוכית רבודה, שהיא היחידה שמתאימה מהבחינה בטיחותית למעקות.
זכוכית רבודה הינה זכוכית אשר מיוצרת בהדבקה של שתי שכבות ובאמצעות שכבה אמצעית העשויה מפלסטיק ומגבילה את החור שנוצר בלוח הזכוכית ומונעת בצורה זו התנפצות של הזכוכית בזמן שבר. שכבת הביניים, אשר מחזיקה את רסיסי הזכוכית בין השכבות הללו היא זו שמקנה עמידות זו היא מדביקה את השברים שנוצרו יחדיו.
התייחסות לחוזק המעקה
בעל מקצוע מיומן, אשר מתכנן את המעקה לאחר שלקח את מידותיו יתייחס גם לחוזקו, כגון: רכיבים ועיגון המעקה לקיר. אם תהיו מעוניינים לשנות את מבנה המעקה הסטנדרטי שעיצב הקבלן עצמו יש להקפיד בעדכון התכניות, כמו הגבהת המעקה, במקרה זה החלטה זו תשפיע על עובי הזכוכית וכן שינוי דרישות עמידות הזכוכית לעומסים השונים.
ישנם סוגי זכוכית אשר עשויות להיות יקרים יותר, כגון זכוכית מסוג אקסטרא קליר שהיא יותר דרושה בקרב מעצבים ואנשים פרטיים, מה שמייקר את מחירה ב- 30%. ניתן לשלב זכוכית שקופה מסוג זה על פי הגוון של בניין המגורים למשל בגוון אפור או ירקרק. השילוב של הגוונים נעשה יחד עם אנטי סאן, כך שמראה המעקות של מרפסות בנייני מגורים יהיה אחיד וכן אנטי סאן מבודד מפני חום ומונע בשעות הערב לראות מה מתרחש בחדר שנמצא צמוד למרפסת.