המחשב הוא כבר ממזמן חלק בלתי נפרד מחיינו ורבים מאיתנו אינם יכולים לפתוח את הבוקר מבלי לעיין באתרי החדשות ולעבור על המיילים עוד לפני שתיית הקפה והיציאה לעבודה. מגמה זו אינה חדשה אולם מצטרפת אליה מגמה נוספת אשר גם היא כבר אינה חדשה של מזעור המחשב והפיכתו למשהו שאנו נושאים עמנו יום יום ולכל מקום. הטלפון הסלולרי מתחיל למלא פונקציות של מחשב ולהסתנכרן עם המידע המצוי במחשב האישי שלנו, עם הג'י פי אס ועוד.
אספקט נוסף של מגמה זו הוא התכווצות המחשבים הניידים (לפטופים) כאשר הם הופכים קלים לנשיאה ודקים יותר (ראה את ה מק-בוק) וקיימות גירסאות מוגבלות ביצועים בעלות מסך 10 אינטצ' לעומת 15.4 אינטצ' המקובלים אשר יכולות ללוות את האדם / העובד 24 שעות ביממה מבלי להפריע לו.
האדם מפתח תלות מאוד משמעותית במחשב הנייד וכאשר האחרון מתקלקל האדם נמצא במצוקה ומוכן לשלם כל סכום ובלבד שיקבל שירות תיקון מחשבים ניידים מהיר אשר יחזיר לו את המחשב ואת מרכז חייו לפעולה תקינה.
מחשבים ניידים הנם, מטבעם מורכבים יותר ממחשבים שולחניים נייחים הנקראים באנגלית גם desktops שכן הם יושבים על שולחן העבודה של העובד. המחשב הנייד מרכז בתוך חלל איחסון קטן וקל כמות גדולה של התקנים הנחוצים לו לעבודה: מעבד, דיסק קשיח, לוח אם, כונן תקליטורים, חיבורי USB, מקלדת מובנית, כרטיס מסך, רמקולים, מודם פנימי, מאוררים לפינוי חום, בלו טוס, סוללה גדולה ועוד ועוד. התקנים אלו נדחסים לתוך חלל קטן מאוד ועליהם לעבוד בתנאים קשים הכוללים חום וטילטולים. לא פלא, איפה, שמחשבים אלו מתקלקלים לעיתים קרובות יחסית.
תיקון מחשב נייד ושידרוגו הנן משימות סבוכות הרבה יותר מתיקון מחשבים שולחניים שכן על הטכנאי לאבחן תקלות מורכבות יחסית ברכיבים מורכבים טכנולוגית אשר עברו אופטימיזציות לצורך מיזעור והשגת צריכת חשמל וייצור חום מינימאליים.
רכיבי החומרה של המחשב הנייד יקרים מאוד ומומלץ לבצע בהם איתור תקלות מקצועי ע"י ציוד דיאגנוסטיקה של יצרני המחשבים ולא להסתפק בניחוש של הטכנאי ע"ס ניסיונו והאינטואיציה שלו.
על מנת להמנע מצורך בתיקונים חוזרים ונשנים למחשב הנייד שלך והכרות מעמיקה עם טכנאי המחשבים, מומלץ לעקוב אחרי הנחיות אלו:
ראשית – רכוש מחשב מתוצרת מוכרת הידועה כאמינה ולא מיצרן אלמוני אשר אין ניסיון עם מוצריו. ייתכן שתדרש לשלם כמה מאות שקלים יותר אבל תזכה לקבל אותם בחזרה בחיסכון על תיקונים.
חשוב לעבוד עם המחשב בסביבת עבודה "קלה" עבור המחשב – רצוי לעבוד על משטח ישר, ללא טילטולים. יש לדאוג שלמחשב תהיה אפשרות לפנות את החום בצורה יעילה. אין לשים חפצים שיחסמו את פתחי פינוי החום. אין לעבוד על המחשב בתוך המזוודה שלו.
מחשבים ניידים רגישים מאוד לנוזלים אסור שישפכו נוזלים על המקלדת או המסך.
יש לטעון את הסוללה במשך כ 24 שעות לפני הפעלת המחשב בפעם הראשונה. מומלץ לשמור את המחשב הנייד בתוך תיק הנשיאה ולהמנע מהשלכת התיק או חבטתו ברצפה.
המלצות אלו אינן באות במקום המלצות היצרן. יש לקרוא את המלצות היצרן בעיון ולעקוב אחריהן. במידה והמלצה כלשהי אותה נותן היצרן סותרת את ההמלצות המופיעות במאמר זה יש לעקוב אחרי המלצות היצרן.