אנשים פרטיים, מוסדות ועסקים רבים מבקשים כיום לבנות לעצמם אתרי אינטרנט שישמשו אותם וימלאו אחר דרישותיהם וצרכיהם. במאמר זה נעמוד בקצרה על השאלות הראשונות והבסיסיות שנוגעות לכל בניית אתר אינטרנט, ושעליהן חייבים לענות כל אדם או מוסד המעוניינים באתר משל עצמם.
בניית אתר אינטרנט – הגדרת היעדים
בשלב הראשון של בניית אתר אינטרנט חובה להגדיר מה אתם מצפים מהאתר ולמה הוא בעצם נועד. הגדרה זו תשפיע מאוד על אופי האתר ועיצובו. ההבחנה הבסיסית היא בין אתרים מסחריים לאתרים שאינם מסחריים, אבל גם בכל סוג צריך להבחין בין תתי-סוגים שונים. הבחנה אחת בולטת, למשל, היא בין אתרים שמטרתם העיקרית היא למסור לגולש מידע או לפרסם מוצר, ובין אתרים שמטרתם היא לעודד את הגולש לפעולה אקטיבית כלשהי, כמו כתיבה בפורומים, חתימה על עצומה או קניית המוצר.
בניית אתרים סטאטיים ודינאמיים
אתר סטאטי הוא אתר שמכיל תכנים קבועים, ואין לבעלי האתר אפשרות לשנות אותם או להוסיף עליהם בעצמם – שכן כל שינוי או הוספה מחייב פנייה למתכנתים. לכן אתרים סטאטיים מתאימים לבעלי אתרים שמעוניינים לשנות את התכנים באתר רק לעתים רחוקות מאד. בנוסף, אתרים סטאטיים הם גם זולים יותר. באתרים דינאמיים, לעומת זאת, יש מערכת ניהול תוכן באמצעותה יכולים בעלי האתר, ולא רק המתכנתים, לשנות ולהוסיף תכנים אם רק ירצו בכך. יש גם אפשרויות שונות לשילוב בין שני הסוגים, למשל אתרים שניתן לשנות בהם רק חלק קטן מהתכנים.
בניית אתר אינטרנט באופן עצמי או באמצעות חברת בניית אתרים?
בניגוד למה שנדמה לפעמים, בניית אתר אינטרנט באופן עצמאי היא בהחלט אפשרית, במיוחד אם מדובר באתר פשוט. יש מגוון תוכנות שניתן לרכוש ושמאפשרות בניית אתרים עצמאית, ואפשר גם להיעזר במגוון התבניות שקיימות ברשת האינטרנט עצמה. בכל בעיה אפשר להיעזר בפורומים הרבים שעוסקים בנושא בניית אתרים. עם זאת, ככל שהאתר אותו מבקשים לבנות מורכב וגדול יותר, מומלץ יותר להיעזר בשירותיה של חברת בניית אתרים מקצועית. חברת בניית אתרים היא אמנם יקרה יותר, אבל היא תחסוך לכם זמן ומאמצים, ובנוסף תוכלו ליהנות מהידע והניסיון הרב שיש לה בבניית אתרים, עיצוב אתרים וקידומם.