1. צפו בדוברי האנגלית, נסו לחקותם. כשאתם צופים בטלוויזיה או באינטרנט, חיזרו אחרי מה שהם אומרים תוך כדי חיקוי האינטונציה והמקצב של הדיבור. נסו לחקות את תנועות הפנים. התמקדו באיך הם אומרים ולא בתוכן. נסו לראות תכנים באנגלית ללא תרגום לעברית.
2. דברו לאט! בתחילה אולי הדבר ירגיש לכם מאולץ אך זה בהחלט יעזור להגייה שלכם. העברית בעלת חיתוך חד וצלילים קצרים. דיבור איטי והארכת הצלילים ישפר את הגייתכם משמעותית. אם תדברו מהר מדי עם אינטונציה ומקצב שגויים, דוברי השפה יתקשו להבין אתכם.
3. הקדישו תשות לב למקצב השפה.הקשיבו לקצב של האנגלית. לכל שפה מקצב מיוחד משלה. חישבו על זה כעל המוסיקה של השפה. מהי המ"מוסיקה" אותה יוצרים דוברי השפה המקומיים?נגנו את המשפטים בראשכם. מתי הצליל עולה? מתי הוא יורד? האם האינטונציה זהה לזו של העברית?במה היא שונה?
4. השתמשו במילונים. כשאתם נתקלים במילים שאתם לא בטוחים בהגייתם פנו למילונים באינטרנט (Webster, Morfix) ניתן להשמיע את אופן הגוי המילה ולראות חלוקה להברות.
5. ערכו רשימת מילים אישית. מילים שאתם משתמשים בהן באופן תכוף, ביטויים, צרופי מילים המקשים עליכם את ההגייה. אפשר אף לבקש מדובר אנגלית שיקליט עבורכם את המילים הללו או לחילופין הקליטו את ההגייה ממילוני האינטרנט. הקשיבו להם וחיזרו אחר ההגייה הנכונה פעמים רבות עד שהמילה או הביטוי יהיו פשוטים להיגוי. רצוי להקליט את עצמכם לוודא שאתם מתרגלים את המילה כמו שצריך.
6. הקשיבו לסיפורים מוקלטים. ישנם סיפורים רבים באינטרנט עם אודיו מצורף או ניתן לרכוש אודיו של ספרים שלמים. קראו מתוך הספר יחד עם האודיו. כדאי לחזור על כך מספר פעמים תוך כדי הקשבה להגייה של המספר. ניתן אף להקליט את עצמכם קוראים פסקה מסויימת ולהשוות את ההקלטה עם הגיית המספר. רשמו לעצמכם את ההבדלים.
7. הקפידו לבטא סופי מילים. הקדישו במיוחד תשומת לב לסיומות כמו s, ed, ing. ו-z. כך תהיו מובנים יותר. כמו כן, בהקפדה על היגוי העיצורים הללו תחזקו את שרירי הפה בהם אתם משתמשים בדיבור אנגלית.זכרו - השרירים בהם אנו משתמשים לדיבור בעברית אינם זהים לשרירים בהם אנו משתמשים בדוברנו אנגלית. לכן יש לפתח ולחקר את השרירים הללו על מנת שיהיה לנו קל יותר לדבר אנגלית בהגייה נכונה.
8. קראו אנגלית בקול רם. 15 דקות ביום. הקשיבו לקולכם, קיראו לאט והגו בהקפדה כל עיצור והברה.
9. הקליטו את עצמכם. תרגול זה הוא מצויין להכיר ולהיות מודעים לאופן ההגייה שלנו. סמנו לעצמכם אילו מילים נשמעות "זרות" המיוחד. אם מתאפשר הקשיבו לדובר השפה מבטא את המילה. מצאו את הבדלים.
10. יש לבודד צלילים "בעיתיים". מצאו את הצלילים בהם אתם הכי מתקשים ועבדו עליהם (למשל th,r, אורכי תנועות שונים כמו ההבדל בין ship ל sheep ועוד)
11. אנגלית מקוצרת. למדו את הביטויים הבסיסיים והשתמשו בהם לפי הצורך.( לרשימת הביטויים)
למידע נוסף בנושא הגייה ומבטא ולפרטים אודות השיעורים אתם מוזמנים לבקר בדרך המבטא