מהו הערך המוביל שלך ? מהו הערך, החשוב ביותר עבורך וזה שבפועל מניע אותך?
עבור רוב האנשים הערך המוביל הוא "ביטחון". רוב האנשים מעולם לא פתחו את העיניים לשפע ההזדמנויות הקיימות סביבם, בגלל שמבחינתם "אין שם ביטחון" ...
והשאלה הנדרשת היא, האם קיים ביטחון בכלל בעולמנו ? האם אדם, אשר עובד כשכיר ומרוויח 7,000 שקלים בחודש, הוא אדם בעל "ביטחון" כלכלי או שמה אדם בעל מינוס בבנק ?
מה ההבדל בין שכיר לבעל עסק עצמאי מהבית?
מאוד פשוט, כשכירים אנחנו מתוגמלים על זמן. עבדנו שעה יותר- קיבלנו יותר כסף. למעשה זה המקור שנותן אשליה למושג ה"ביטחון" עבור אנשים. עבורם- הם עובדים היום 8 שעות, ומתוגמלים כלכלית בצורה "בטוחה"- לא משנה מה. אולם, כשאנו מחליפים זמן בכסף האמת המרה היא שרוב הסיכויים שלא יהיו לנו לא זמן ולא כסף. זוהי מלחמה אבודה הידועה בחברה כ"מרוץ העכברים".
מעבר לכך- כשכירים יש מישהו מעלינו שבעצם קובע "כמה אנחנו שווים". הבוס שלנו, שקובע כמה נרוויח. גם אם נרצה העלאה בשכר ונרגיש שאנו שווים יותר- זה עדיין יהיה נורא קשה, כי נמשיך להיות תלויים _בבוס_ שלנו. מה גם שאותו מוטיב ה"ביטחון" מתפוגג כשאנשים מבינים שאין שום ביטחון כלכלי במקום שיכול לפטר אותם.
כיזמים- אנחנו הם אלו שקובעים את גודל ההכנסה שנביא הביתה למשפחתנו. אין לנו תקרה שמגבילה אותנו. אנחנו הבוסים של עצמנו וגודל ההכנסות שלנו תלוי אך ורק בנו.
אז כתוצאה ממה מגיעות ההכנסות שלנו ?
ההכנסות מגיעות מכמות הפרודוקטיביות שייצרנו. פרודוקטיביות= תוצאות.
חשבו לרגע על בעל מסעדה. אם הוא יכניס 200 סועדים בשבוע להתארח במסעדה שלו- ההכנסה שלו תהיה בהתאם. יחד עם זאת- כמות ההכנסה שלו תוכל לצמוח או לפחות- בהתאם לכמות התוצאות שהוא ייצר בעסק שלו.
אם בשבוע לאחר מכן יכנסו 500 סועדים למסעדה- ההכנסה שלו תגדל. אם יכנסו רק 20- ההכנסה תפחת.
יזמים, מבינים את הכוח הטמון בעיקרון ה"פרודוקטיביות". הם מבינים שקיימת כאן הזדמנות ענקית גם במקרה שבו אתה יזם מתחיל- ההזדמנות *ללמוד להיות פרודוקטיבי*.
הם מבינים, שהיכולת הזאת תביא להם הרבה יותר מכסף ועסק מצליח ... היא תביא להם הזדמנות לצמיחה אישית, התפתחות וגדילה בתור בני אדם ושדרוג היכולות האישיות שלהם.
יזמים- לוקחים אחריות על החיים שלהם, ומבינים שלמרות שההתחלה עשויה להיות מאתגרת, התגמול על המאמץ יבוא גם יבוא, בדיבידנדים.
שכירים, לרוב, מעדיפים להישאר במקום ה"בטוח"- של לא להתמודד מול אתגרים, של להישאר בתחום הנוחות ולא לנסות דברים חדשים, של להיות "בשליטה" תמיד.
ד"א- יש לי אנשים קרובים אליי שהם יזמים, מצד שני גם הרבה כאלה שהם שכירים, אבל בשורה התחתונה חשוב להיות מודע, וזוהי גם מטרת המאמר- שאפשר גם אחרת. שאם יש רצון לפעול בצורה שונה- קיימת דרך.
להגשת מועמדות לפרויקט יזמות חדש באינטרנט, כנס לאתר - www.nirlev.com