איתור ליקויי בניה הינו תורה שלמה.
בין הסוגים השונים של ליקויי בניה קיימים כאלו נפוצים במיוחד, כאלו שמופיעים כמעט בכל ביקורת מבנים.
הסוג הראשון הוא ליקויי בניה מתחום הרטיבות.
רטיבות נגרמת כתוצאה משתי סיבות עיקריות:
הראשונה, נזילות כתוצאה ממי גשמים. מי הגשמים בישראל, מגיעים לרוב בעוצמה רבה, ואז מחלחלים במבנים השונים מבעד לתקרות, לקירות, לחיבורי האלומיניום (דלתות, חלונות) ובמקרים מסויימים גם מהרצפה. עוצמתם העזה של מי הגשמים, והכמויות הרבות שמגיעות בזמן קצר, גורמות לריכוז מים רב, לא מאפשרות לרטיבות להתייבש, ויוצרות נזק כפול מכופל.
השניה, רטיבות שמקורה בצנרת הבית, הקרה והחמה. הרכבה שאינה מדוייקת מספיק, שימוש בציוד אינסטלציה מאיכות לא מספקת, או פשוט בלאי, מאפשרים נזילות, שגורמות נזק רב, ומתגלות לעיתים באיחור.
סוג נוסף של ליקויי בניה הינו ליקויי בניה בחיפויים השונים.
גם ב"משפחה" זו של ליקויים קיים מגוון רב: ליקויים בשל הנחה לא מספיק טובה של אריחי חיפוי, ליקויי בניה בשל אריחים שבורים (לרוב כאלו שנשברו במהלך הבניה), הנחת חומרי טיוח רשלנית, צביעה שאינה איכותית ועוד.
בסוג נוסף של ליקויי בניה, נכללים ליקויי בניה שמקורם בטעויות בבניה: בניה של קיר במיקום שגוי, אפילו ב 10 ס"מ, יכולה להיות מהותית, מאחר וזה יכול להקטין גודל של חדר כך שלא יעמוד בתקן, למשל, או ליצור "כיסים" כתוצאה מקירות שאינם נפגשים, או מגיעים למקון הלא נכון. אי דיוק בקו בניה, בודאי משפיע על אישורים בהמשך, ועלול להיות כרוך בפירוק ובבניה מחדש.
גם סדקים וחרכים מהווים ליקויי בניה וזו אחת הסיבות שלאחר שנה ממסירת הנכס, הקבלן המבצע אמור לבחון את הבניה, ולתקן סדקים שהתגלו במהלך השנה, לרוב בגלל "התמקמות" הקירות במקומם המדויק, ותזוזות בלתי נמנעות, וכן חברת פיקוח בניה מקצועית.