גירושין בגיל מבוגר אינם עניין פשוט. מדובר בזוגות בגיל העמידה או אפילו בזוגות בני הגיל השלישי, שהגיעו לאחר שנים רבות יחד להחלטה על פירוק החבילה המשותפת. גירושין בגילאים אלו נובעים מכמה סיבות. לעיתים, ההחלטה על גירושין התקבלה לפני שנים רבות, אך בני הזוג העדיפו להמתין עד אשר הילדים יתבגרו ויעזבו את הבית. לעיתים מדובר במקרי גירושין על רקע שחיקה של מערכת היחסים הזוגית - כאשר לא נעשה דיי במשך השנים על מנת לשמור על הגחלת, אובד לקשר האהבה והתשוקה שאפיינו את תחילתו, ועימם אובד גם הרצון לעתיד משותף. גירושין בגילאים אלו נובעים פעמים רבות גם מקשר חדש של אחד הצדדים - הגבר או האישה מואסים בבן או בת הזוג האדישים, ויוצאים לחפש אהבה חדשה אצל אדם שלישי. גירושין בגילאים אלו שונים מהותית ממקרי גירושין אצל זוגות צעירים. ראשית, בני הזוג חיו יחד שנים רבות יותר, ולפיכך מכירים אחד את השני טוב יותר. לפיכך, הם יתעקשו פחות בזמן ההליכים על הדברים שעליהם הם יודעים שהצד השני לעולם לא יוכל לוותר.
שנית, במקרי גירושין של בני גיל העמידה ובני הגיל השלישי, הניסיון שבא עם השנים והבגרות הרגשית הגדולה יותר, תורמים למימוש הרצון המשותף להקל כמה שניתן על חוויית הפרידה. לסיום, גירושין בגילאים אלו עשויים להיות קלים יותר מתוקף הצורך של כל אחד מבני הזוג לא לבזבז זמן מיותר על מריבות ישנות. במקרי גירושין של בני הגיל השלישי במיוחד, שני בני הזוג מבקשים לזרז את ההליכים על מנת שיוכלו להתקדם ולפתוח בפרק ב' מאושר יותר. ואכן, אין ספק שהליכי גירושין עשויים לעבור בצורה חלקה יותר כאשר מאמצים את הגישה החיובית שניתן למצוא בקרב הזוגות הללו. גירושין לעולם אינם נעימים, אך ניתן לעבור אותם עם פחות צלקות רגשיות כאשר מסכימים שלא על הכול ניתן להסכים, לא מעלים באוב אי הסכמות מהעבר ומשתדלים לכבד עד כמה שניתן את רצונותיו וצרכיו של הצד השני. גירושין מסוג זה, הופכים את המעבר מהסטאטוס נשוי או נשואה לגרוש או גרושה, קל הרבה יותר.
גירושין בקרב זוגות מבוגרים יותר הם על פי רוב רק נקודת הזינוק עבור זוגיות של פרק ב'. במקרים אלו המציאות גם מחייבת פעמים רבות שמירה של ערוצי תקשורת פתוחים עם בן או בת הזוג הקודמים. הרי לזוג בוודאי יש ילדים משותפים, לא כל שכן נכדים משותפים, שעל אף שעברו גירושין, רוצים לראות את שניהם בזמן האירועים המשפחתיים. לפיכך, אם אתם עוברים גירושין מסוג זה, מומלץ מאוד לנסות ולהיפרד כידידים. למעשה, אין דבר שאמור למנוע מכם ליהנות מחיי משפחה עשירים ומספקים, גם לאחר גירושין מבן או בת הזוג. לאחר שנחתם הסכם גירושין ביניכם ולאחר שעברתם כל אחד למקום המגורים החדש, אין סיבה שלא תמשיכו להיפגש יחד אצל הילדים והנכדים, כפי שעשיתם לפני שעברתם גירושין. ייתכן שלא תרגישו בשלים לעשות כך מיד, וזהו עניין טבעי. הניחו לפצעים להתרפא בטבעיות, הזמן תמיד עושה את שלו. אך אם הצלחתם לעבור גירושין עם מינימום של מרירות ומשקעים, מובטח לכם שפרק הב' שלכם יהיה מוצלח יותר לאור כך שלא זנחתם לחלוטין את ההרגלים המשפחתיים הישנים שלכם מזמן הפרק הראשון.
המאמר נכתב בחסות עו"ד גירושין יעקב בלס - משרד עורכי דין לענייני משפחה וגירושין.