עד לפני מספר שנים הדרך היחידה לייבש ידיים בשירותים ציבוריים, בעבודה ובמוסדות ציבור הייתה באמצעות נייר בלבד. אופציה זו עדיין קיימת אך היא איננה המיטבית בשל סיבות רבות הקשורות בעיקר לנושאים כספיים ולאיכות הסביבה של כולנו. כיום ניתן למצוא מייבשי ידיים מסוגים שונים במתחמים רבים בכל רחבי הארץ, וקשה לדמיין את עולמנו ללא ההמצאה היעילה הזאת. כיצד בוחרים מייבש ידיים למתחם והאם זה באמת כל כך כדאי? להלן כל המידע בנושא.
מהו מייבש ידיים?
מייבש ידיים הינו מתקן שגורם לייבוש מהיר של הידיים ללא שום צורך בשימוש בנייר אלא תוך שימוש בזרמי אוויר בלבד. מתקנים אלו מספקים לכל מתחם בו הם מוצבים את היתרונות הבאים:
· השקעה כספית פחותה ברכישת גלילי נייר.
· צורך פחות בתחזוקת המתקנים של גלילי הנייר והחלפת הגלילים עצמם.
· פחות לכלוך ופסולת נייר.
· שמירה על איכות הסביבה.
כמו שניתן להבין, השימוש במתקני ייבוש ידיים תורם לא רק לבעלי המתחם בייעול פעילות המקום, אלא לכל אדם ואדם באמצעות שמירה על עולם ירוק ובריא לכולנו.
אלו סוגי מייבשי ידיים ניתן להציב במתחם?
ניתן למצוא מספר סוגים של מייבשי ידיים. הסוג הראשון וה- "וותיק" מכולם הוא זה המופעל ידנית ומוציא זרמי אוויר חמים. על מנת להפעיל מייבש ידיים מהסוג זה יש ללחוץ על כפתור ולהניח את הידיים מתחתיו (כיום אף קיים בגירסה אוטומטית). מוצר זה הוחלף בשנים האחרונות במוצרים מתקדמים יותר, שכן הוא גורם להרטבת הרצפה כמו גם שעלויות התפעול שלו גבוהות מפאת העובדה שהוא משתמש בזרמי אוויר חם.
בשנים האחרונות כבר חדר לתחום מייבש ידיים מתקדם הרבה יותר, זהו המייבש הסילוני. סוג זה כולל מאות פתחים דרכם יוצא אוויר שאינו מחומם במהירות של 200 קמ"ש, אלמנט שמביא לייבוש מהיר של הידיים תוך 10 שניות בלבד!!! המכשירים הללו אוטומטיים לחלוטין ומופעלים באמצעות חיישנים כך שבסופו של דבר, לא ניגרים מים על הרצפה והשירותים נשארים נקיים, עם פחות רטיבות ובוץ ופחות צרכי תחזוקה שעולים כסף. בוודאי תשמחו לגלות כי המייבש הסילוני חוסך עד כ- 90% מעלויות השימוש בנייר ובמייבשים הישנים יותר. לא מאמינים? ובכן, הבה "נדבר" במספרים. בעוד השימוש בנייר פר 100 איש עולה בסביבות 8 שקלים ליום (250 שקלים לחודש) ובעוד השימוש במייבש עילי רגיל עולה כ- 1.30 שקלים ליום וכ- 40 שקלים בחודש, הרי שהשימוש במייבש סילוני מתקדם עולה כ- 24 אגורות ליום ובחישוב חודשי מדובר בעלות של שקלים בודדים בלבד פר מכשיר !!!
אין ספק כי מדובר בפיתרון חסכוני ואלגנטי במיוחד, שאין שום סיבה לוותר על הצבתו במתחם.
המאמר מוגש בחסות - מדיליין חברה ליבוא ושיווק כלים וציוד למוסדות