חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חלוקת רכוש – שאלות ותשובות

מאת: אביב יועציםדיני משפחה26/11/20151257 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

חיי הנישואים הינם חיים משותפים מבחינות רבות לרבות הפן הכלכלי, כאשר לאורך הזמן צוברים בני הזוג ממון ונכסים רבים. במידה ובני זוג מחליטים לפרק את התא המשפחתי ולהתגרש בסופו של דבר, עולות שאלות רבות הקשורות לכל הרכוש שבאמתחתם וצורת חלוקתו ביניהם. חלוקת רכוש משותף הינה עניין רגיש ביותר, ועל כן מצאנו לנכון לסקור בפניכם מספר שאלות ותשובות מרכזיות בנושא זה.

באיזה רכוש מדובר?

הרכוש המשותף של בני הזוג שנפרדים עשוי לכלול אלמנטים רבים לרבות סכום העו"ש בבנק, חסכונות הילדים, קרנות השתלמות, זכויות בכספי הפנסיה שנצברו עד אותו מועד, כלי רכב, הדירה, בעלות על עסק, כספי ירושה ועוד.

האם כל הרכוש הנ"ל הינו משותף?

כל הרכוש של בני הזוג נחשב למשותף, אך כאשר מפרקים את הנישואין אין ההכרח אומר כי הם יתחלקו בו שווה בשווה. למעשה, במידה ובני הזוג התחתנו לפני שנת 1974 יחול עליהם הסכם השיתוף שאומר שכל הנכסים מתחלקים שווה בשווה ללא יוצא מן הכלל. במידה ובני הזוג התחתנו לאחר שנה זו, הרי שחל עליהם חוק יחסי הממון כאשר מבחינה אקטוארית יש לחלק את שווי הנכסים המשותפים בלבד, ולא את אלו שהיו בבעלות אחד מבני הזוג טרם הנישואים. כך גם לגבי גמלות מהביטוח הלאומי, ירושות ומתנות או כל פרט אחר עליו הסכימו בני הזוג מראש כי לא תבוצע חלוקת רכוש לגביו.

מה לגבי הסכמי גירושין וממון?

חלוקת הרכוש עשויה להיקבע בין כתלי בית המשפט וזאת בהתאם לחוק הסכם השיתוף או חלוקת הממון. יחד עם זאת, בני הזוג יכולים להגיע להסכמים ביניהם עוד בטרם הנישואין ובמהלכם (באמצעות הסכם ממון) או בזמן החתימה על הסכם הגירושין מול עורך דין או מגשר. הסכמים אלו עשויים לעזור במידה משמעותית בהימנעות ממחלוקות והוצאות עלויות המשפט, והם אמורים לשקף  את רצונם של שני בני הזוג להעניק לאחר את ההזדמנות לחיים חדשים עם ביטחון כלכלי יציב.

מה החוק אומר לגבי ידועים בציבור?

במידה ובני זוג מוגדרים כידועים בציבור, חלים גם עליהם חוקי יחסי השיתוף והסכמי הממון החל מתחילת חייהם המשותפים. במידה ומדובר בידועים בציבור שהתחתנו לאחר תקופת מסויימת, הרי שבעת הגירושין תילקח בחשבון כל התקופה גם כן ולא רק מיום נישואיהם.

האם ישנה התיישנות משפטית בתחום?

במידה ואחד מבני הזוג מתמהמה בצורה משמעותית בפנייה לבית המשפט בנוגע למחלוקת בחלוקת הרכוש, אזי הוא מסתכן בהתיישנות וביטול הדיון בתיק ע"י בית המשפט. תקופת ההתיישנות המשפטית בדיני חלוקת רכוש משותף הינה כ- 7 שנים. אלא, אם נתגלה פרט חדש וחשוב שלא היה ידוע קודם (כגון, העלמת נכסים) ואז ניתן לתבוע את העניין בבית המשפט גם לאחר שעבר פרק זמן זה.

 



תגיות המאמר: בני זוג, חלוקת רכוש, רכוש


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אביב יועצים >> המפתח שלך להצלחה שיווקית !

ייעוץ שיווקי

קידום אתרים בגוגל

 

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אביב יועצים

מאת: אביב יועציםפלילי14/02/162170 צפיות
כתב אישום הינו המסמך שפותח את המשפט כנגד הנאשם והוא כולל מספר סעיפים קבועים ואת כל העובדות שנאספו כנגד המואשם, עדי התביעה והסעיפים בחוק שהופרו, כביכול, על ידו. ביטול המסמך מונע את ההגעה למשפט כך שאין ענישה וכל הטיפול בתיק מופסק. את הביטול ניתן לבצע בנקודות זמן שונות כאשר המוקדמת ביותר היא כאשר התיק עדיין נמצא בידי המשטרה ועדיין לא עבר לבית המשפט. כאן נלמד מעט יותר אודות אפשרויות הביטול השונות בנקודת זמן זו.

מאת: אביב יועציםפלילי02/02/162515 צפיות
מועד מחיקת רישום פלילי ישן נקבע על פי הגדרות תקופת ההתיישנות. תקופת ההתיישנות מתחילה למעשה כבר כאשר בית המשפט נותן את פסק הדין שלו לגבי העבירה שבוצעה. כל תקופה נקבעת על פי קריטריונים שקבועים בחוק. תקופת ההתיישנות תלויה בסוג הרישום הפלילי – האם מדובר בהרשעה בפשע או באי הרשעה. בנוסף, נקבעת התקופה על פי גיל הנאשם ועובדת היותו קטין או אדם בוגר בעת מתן פסק הדין. לבסוף, החוק מתייחס לסוג העונש שהוטל על הנאשם.

מאת: אביב יועציםפלילי02/02/162040 צפיות
תחום המשפט המנהלי בישראל הוא אחד התחומים המעניינים והמגוונים ביותר בעולם המשפט. המשפט המנהלי עוסק בהתמודדות של אזרח מול גופים מנהלתיים וציבוריים, מועדות הבנייה שמאשרות את תוכניות הבתים שאנחנו בונים ועד לזכויותיהם של עובדים, אסירים, חיילים ומשפחות נפגעות טרור. מהתמודדות מול גורמים תקשורתיים כמו רשות השידור וחיוביה את הציבור ועד לעבודה משפטית מול רשויות מקומיות המחייבות אותנו במיסים על פי חוק.

מאת: אביב יועציםדיני משפחה10/01/161650 צפיות
אם אתם גרושים טריים, תקופת החגים עלולה להיות קשה מאוד עבורכם. תחושת האומללות, האשמה והבדידות היא מתכון מושלם לדיכאון. בזמן שמשפחות אחרות ומאושרות חוגגות יחדיו ושואגות את שירי החג, אתם תשבו מסוגרים בביתכם ותבהו בטלוויזיה. יתכן שתרגישו כל כך מדוכאים, עד שאפילו לא תצליחו להזיז את עצמכם מהמיטה. אז מה עושים? הנה כמה טיפים של עו"ד גירושין, כיצד לעבור את החגים בשלום ולהפוך את החג לקצת יותר נסבל:

מאת: אביב יועציםדיני משפחה10/01/161702 צפיות
כולנו מתחתנים בתקווה שהנישואים יחזיקו מעמד ויהיו יציבים. למרבה הצער, הרבה פעמים בני הזוג שלנו משתנים ומאבדים עניין בדברים שעניינו אותם לפני 10-15 שנים: תחביבים שונים, עיסוקים וגם אנשים. כשנשים מאבדות עניין בנישואים, הן פונות אל עורך דין גירושין. אבל כשזה קורה לגבר, הוא לאו דווקא ירוץ אל עורך דין גירושים. הוא בדרך כלל יתרחק מאשתו, ימעט לדבר איתה, לבלות איתה וימצא מפלט בקריירה תובענית או במאהבת.

מאת: אביב יועציםדיני משפחה10/01/161478 צפיות
גירושין הם נושא כואב עבור כל הצדדים המעורבים בעניין- אתה, אשתך והילדים. אין ספק שהם תובעים מחיר נפשי שלוקח זמן להתאושש ממנו. לאחר שנים רבות בהן אתה ואשתך הייתם יחד והילדים התרגלו לראות את הוריהם תחת קורת גג אחת, הפרידה אחד מהשנייה היא קשה ולוקח זמן להתרגל אליה.

מאת: אביב יועציםדיני משפחה10/01/161535 צפיות
גירושין בגיל מבוגר אינם עניין פשוט. מדובר בזוגות בגיל העמידה או אפילו בזוגות בני הגיל השלישי, שהגיעו לאחר שנים רבות יחד להחלטה על פירוק החבילה המשותפת. גירושין בגילאים אלו נובעים מכמה סיבות. לעיתים, ההחלטה על גירושין התקבלה לפני שנים רבות, אך בני הזוג העדיפו להמתין עד אשר הילדים יתבגרו ויעזבו את הבית. לעיתים מדובר במקרי גירושין על רקע שחיקה של מערכת היחסים הזוגית- כאשר לא נעשה דיי במשך השנים על מנת לשמור על הגחלת, אובד לקשר האהבה והתשוקה שאפיינו את תחילתו, ועימם אובד גם הרצון לעתיד משותף.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211647 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211466 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201796 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182151 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181717 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181846 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171895 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica