כאשר דנים ברכוש של בני זוג אשר עומד בפני גירושין, הנכס בעל הערך הגבוה ביותר לרוב יהיה הנכס בו גרים שני בני הזוג עד לפירוד ביניהם.
בחלק מן המקרים האישה נשארת לגור בדירה בה גרו בתור משפחה היא בעלה והילדים למשך שנים ארוכות וזאת על מנת להבטיח את היות הילדים במקום מוכר ובטוח עבורם. במידה והדירה אינה נשארת אצל אחד משני בני הזוג, היא עוברת לאדם זר במסגרת מכירה של הנכס וחלוקה של הרווחים בין שני בני הזוג.
כאשר הבעל בוחר בהסכם הגירושין להעביר את החלק שלו בדירה אל האישה הוא משיג כמה יתרונות חשובים על ידי ביצוע של מהלך אחד חשוב:
חיסכון כספי – לפי החוק במדינת ישראל, כאשר בן זוג בוחר במסגרת של הסכם גירושין להעביר את החלק שלו בדירה לאישתו, דבר זה פוטר אותו מתשלום של מס שבח ומס רכישה וחוסך לו סכום כספי ניכר.
דמי מזונות – במצב הכלכלי של היום, כאשר מבצעים מכירה של הנכס המשפחתי שהינו הדירה וחלוקת הכספים של המכירה בין שני בני הזוג לא יהווה את הסכום הכספי הנדרש לשם רכישה של שתי דירות לכל אחד מן השניים, וכאשר האישה רוכשת דירה חדשה או משלמת שכר דירה דבר זה מחייב את הבעל בהשתתפות בתשלום שכר הדירה או תשלום המשכנתא מכוח החובה של תשלום מזונות ילדים ודאגה לרווחתם.
לעומת זאת, כאשר הבעל בוחר להעביר את החלק שלו בערך הדירה אל האישה והילדים פוחת בשל כך התשלום עבור מדור של מזונות ילדים כחלק מהסכם הגירושין, דבר שהינו משמעותי ביותר בהתחשב בהיות הילדים קטנים וביצוע תשלום המזונות מתבצע לאורך שנים רבות.
הקניית ביטחון לילדים – במהלכם של גירושים הילדים מאבדים במידה רבה את כל מה שהיה בטוח ומוכר להם לאורך שנים ארוכות, לכן השארת הילדים בבית אותו הכירו מסייעת להם להסתגל אל המצב החדש וחוסכת מהם כמה שיותר מתחים וטראומות של הסתגלות לסביבה חדשה לגמרי.