למי שאינו מכיר את המושג, ההגדרה המדויקת ביותר עבור מינדפים היא: מערכות איורור. מערכות אלה מיועדות להוציא את האויר המזוהם או הדחוס מתוך החלל שבו הוא נמצא כדי שייכנס במקומו אוויר נקי. לכן נמצא מערכות נידוף במגוון רחב של מוסדות, מפעלים ומרחבים ציבוריים שונים כגון אלה:
-
בתי חולים, בתי אבות ומוסדות שיקום שונים
-
מסעדות ובתי קפה
-
חדרי אוכל גדולים ומטבחים מוסדיים
-
בתי מלון
-
מפעלי תעשיה בכלל ומפעלי מזון בפרט
-
מוסדות ציבור
-
קניונים, מרכולים ובתי קולנוע
-
קופות חולים
-
מכללות ואוניברסיטאות
-
ספריות ציבוריות ומוזיאונים
אם כן, אנו רואים כי במקומות גדולים שבהם שוהים בני אדם, המטרה היא סינון האוויר מאדי שמן וריחות של בישול, מעשן, גזים וחום ומהאויר הדחוס במקומות הומי אדם. ישנו סוג מיוחד של מערכות והם אלה הנקראים מינדפים ביולוגיים. אלה מותקנים בעיקר במעבדות ומטרתם לספק תנאים סטריליים על ידי טיהור של גורמי זיהום, חלקיקים זעירים ורעלים. מכשירים כאלה יימצאו גם במעבדות מחקר והם עובדים ברמות שונות של טיהור האוויר בהתאם למטרה שאליה יועדו.
מינדפים וחשיבות התכנון והטיפול בם
ברור אם כן כי מערכות נידוף דורשות לא רק תכנון מדוקדק אלא גם תחזוקה שוטפת כדי לשפר את איכות הפעולה שלהם באופן שוטף. לכן למערכות האוורור המיועדות באופן ייחודי למעבדות נדרשת תחזוקה ייחודית ויש צורך ברמות חיטוי גבוהות מאוד הדורשות הקפדה על נהלים ספציפיים. אך בשורה התחתונה אין זה משנה באיזה סוג מערכת מדובר, חשוב להקפיד הן על הוראות היצרן והן על הוראות משרד הבריאות, ולרוב גם על הדרישות של חברות הביטוח, כדי לדאוג לתחזוקה שוטפת של מערכת האיוורור הספציפית שבה מדובר. טיפול בהם יכול לכלול ניקוי וחיטוי מסננים, טיפול בתעלות ניקוז, במפוחים ובארובות.
גם במטבח הביתי
עד עכשיו דיברנו על מערכות המותקנות במרחבים גדולים, ציבוריים ותעשיתיים. אך למעשה כל בית יכול למצוא תועלת בהתקנה של מינדפים קטנים במטבח. זה יתרום אותן איכויות כמו המינדף הציבורי: סינון ריחות, גזים, חום ואויר דחוס כדי לשפר את איכות האוויר בבית הפרטי.