בניה טרומית מבוססת על הרכבה מהירה של רכיבים מוכנים המיוצרים במפעל ולאחר מכן מובאים לאתר. השיטה נפוצה בכל רחבי העולם ולאחרונה היא משמשת בישראל גם לטובת בניית צימרים. מי שרוצה להשתמש בשיטה ולנצל את היתרונות שלה יכול לבצע זאת במספר שלבים:
א. תכנון – השלב החשוב ביותר הוא הכנת תכניות מדויקות. יש לערב אדריכל או מעצב פנים ולבדק באיזה אופן התכניות עולות בקנה אחד עם אופי השימוש בצימרים. יש לקחת מידות מדויקות של השטח ולבדוק האם הצימרים מתאימים לאירוח ועומדים בתווי התקן הנדרשים.
ב. הגשת תכניות – רשויות מקומיות צריכות לאשר את התכניות ולהצביע על פערי תכנון או ליקויים בטיחותיים. זהו שלב שאסור לוותר עליו גם בעת בניית צימרים בעזרת בניה קלה.
ג. העמדת קירות והתקנת מערכות – השלב השלישי כולל את העמדת הקירות של הצימרים והוספת רכיבים חשובים כמו חלונות, תריסים ודלתות. לאחר מכן ניתן כבר להתקין את המערכות התומכות כמו אינסטלציה וחשמל.
ד. חיפוי וצביעת קירות – השלב האחרון הוא שדרוג אסתטי ודקורטיבי של הצימרים בעזרת חיפוי וצביעת קירות. אלו פעולות פשוטות שתורמות גם לבידוד התרמי של המבנה.
היתרונות של בניה קלה
לאחר שתשלימו את השלבים המופיעים לעיל תוכלו לנצל היטב את היתרונות של בניה קלה. זו בנייה שתחסוך עבורכם בציוד וחומרי גלם עבור הקמת צימרים חדשים או הוספת צימרים למתחם קיים. השיטה גם חוסכת בכוח אדם, ניתן לבצע חלקים ממנה באופן עצמאי והיא עולה בקנה אחד עם השאיפה לשמור על איכות הסביבה. השיטה מבטיחה בידוד אופטימאלי מפני קור, חום, רטיבות ורעש והיא אידיאלית עבור איזור הצפון ורמת הגולן.
בניה קלה מומלצת לבניית צימרים בגלל שהיא מאפשרת מגורים בעת ביצוע העבודה. בעלי מתחם האירוח לא צריכים להיפגע בגלל הבנייה, אלא להיפך. הבנייה מאפשרת להם להמשיך לארח אנשים בצימרים ולהפיק רווחים תיירותיים. לאחר הבנייה ניתן לבצע פירוק מהיר וקל של הלוחות לצורך אחסון ושימוש חוזר. הבניה היא חלק מעבודה המתוכננת לפי צרכי הלקוח ובשיתוף פעולה עם אנשי המקצוע.