תגי קרבה פועלים בטכנולוגיית RFID. זו טכנולוגיה ותיקה יחסית לזיהוי באמצעות תדרי רדיו, אך בשנים האחרונות היא חוזרת למרכז הבמה. הסיבה העיקרית לכך היא מידת ההתאמה של הטכנולוגיה לשימוש בתוך כרטיסי עובד. בנוסף, בעזרת הטכנולוגיה ניתן לאתר פריטים ולזהות חפצים בצורה אלחוטית וללא צורך בשדה ראייה או מגע ישיר. היישומים המעשיים של
הטכנולוגיה באים לידי ביטוי בשורה ארוכה של ענפים ותחומים:
· לוגיסטיקה
· ניהול מלאי
· מיחשוב מחסנים
· רפואה
הטכנולוגיה מיושמת גם בתוך תגי עובדים והיא משתמשת בשדה אלקטרומגנטי הנוצר על ידי הקורא. בעזרת האנרגיה מסוגלים התגים לפעול ללא מקור חיצוני. התגים משדרים לקורא הקרבה את תוכן הזיכרון הצרוב בתוכם וכך מאפשרים עיבוד וניטור של פריטי מידע רבים.
סוגי תגים שכדאי להכיר
אלו סוגי התגים הפועלים בטכנולוגיית RFID ואותם כדאי להכיר:
א. תג פאסיבי - תגי קרבה מן הסוג הזה הם הנפוצים ביותר. עלותם נמוכה ואין להם מקור כוח פנימי. האנרגיה הדרושה להפעלתם מגיעה משדה אלקטרומגנטי הנוצר על ידי קורא קרבה, אך לכן גם מרחק הקריאה שלהם מוגבל יחסית.
ב. תג אקטיבי – אלו תגים בעלי מקור כוח פנימי שהוא בדרך כלל סוללה. תג אקטיבי מאפשר מרחקי קריאה גדולים של עד מאות מטרים. תגי הקרבה האקטיביים משדרים גם כשאין קורא קרבה בסביבה שלהם, הם מתוכנתים לשדר בכל פרק זמן קבוע כדי לחסוך בסוללה והאם אינם תלויים בגודל האנטנה המוצבת על גבי הקורא. חלק מהתגים האקטיביים משמשים כחיישנים אלחוטיים למדידת לחות, טמפרטורה וכן הלאה.
ג. תג סמי-אקטיבי – אלו תגי קרבה המשלבים בין היתרונות של תג פאסיבי ותג אקטיבי. לתגים אלו יש מאפיינים של תג פאסיבי, אך הם בעלי מקור כוח פנימי. לתג יש סוללה המספקת אנרגיה לשבב והוא צריך את השדה האלקטרומגנטי של הקורא כדי לשדר את הנתונים.
לסיכום, היתרונות של תגי קרבה הם שאין צורך בקשר עין בין הקורא והתגים, יש אפשרות קריאה וזיהוי של עצמים בתנועה וניתן להיעזר בהם כדי לצמצם עלויות והוצאות.