כאשר אדם מעוניין לפתוח עסק הוא צריך לעבור תהליכים בירוקרטים לא פשוטים, מול הרשות המקומית בה הוא מעוניין לפעול. הליכים אלה מעוגנים בחוקים רבים אותם האדם הממוצע אינו מכיר. קיימות דרישות רבות ושונות אותן חייב היזם לעשות, דרישות לפי חוק רישוי עסקים לדוגמא וחוק למניעת מפגעים וכמובן גם חוקי עזר עירוניים.
ההתחלה
הדבר הראשון שדרוש לשם הקמת עסק הוא רכישת נכס, או לחלופין השכרת נכס. מקום זה מיועד כמובן עבור התפעול של העסק. רק לאחר שלב ראשוני זה ניתן להמשיך לשלבים הבאים וביניהם קבלת רשיון לשם הפעלה של העסק. כמובן שחשוב לבדוק ראשית האם הנכס בו מעוניין היזם להקים את העסק שלו, מתאים לרשיון העסק אותו הוא יצטרך. במידה ולא תמצא התאמה בין הנכס לבין הרשיון הדבר יכול להקשות מאוד על היזם שכן הוא לא יוכל להשתמש בנכס למטרה אליה הוא התכוון. רישוי עסק מתייחס גם להיבטים אלה.
החוק
החוק שמדבר על רישוי עסקי למעשה נותן קריטריונים ברורים לקבלת רשיון עסק. כמובן שיש צורך לשלב דיני רישוי העוסקים בעסק לבין דינים של תכנון ובניה. חייבת להיות התאמה מדוייקת בין ההוראות של התכנון וההוראות של הבניה, לבין היעד של הנכס. כאשר אין התאמה ביניהם, תדחה הבקשה שהוגשה לקבלת רשיון לעסק גם ללא בדיקה של האישורים הנדרשים האחרים. כלומר חשוב ביותר לבדוק את הנכס שמיועד לשמש לעסק בשבע עיניים לפי יצירת הסכם קניה או השכרה שלו.
בדיקות נוספות
חלק נוסף מכל התהליך של רישוי עסקים הוא בדיקות של תכניות בניין עיר שחלות על אותו נכס מדובר, כך גם הוראות עתידיות אודות ייעוד המקרקעין של הנכס וכמובן ההיתרים לשימוש שמותר להתבצע בו. אלה וכן תכניות אזוריות נוספות יכולות להשפיע על קבלת ההיתר. כך למשל נושא השימור של מבנים יכול להשפיע על כך רבות. לפעמים קיימים סייגים משמעותיים ביותר עם השלכות כלכליות חמורות.
יש להקפיד על כך ביותר ולתת את הדעת לכל הקשור לפרטים הקשורים לנושא של רישוי עסקים.