עו"ד שירלי אנגלמן, עורכת דין גירושין וענייני משפחה, מגשרת ומנחת סדנאות מתגרשים. (לשאלות וליצירת קשר בדואר אלקטרוני: s.mishpati@gmail.com ) (למאמר המלא ומידע נוסף באתר אינטרנט: www.get-net.co.il ). טלפון: 077-2010-298.
· הגט – קביעת הכללים בעניין זה נועד להלחם בתופעת אי מתן גט (מצב של סרבנות גט ועיגון) מתי יינתן הגט? כיצד יחליטו מתי יינתן? למשל: פרק זמן מסוים לאחר שאחד מבני הזוג מודיע בכתב על רצונו להתגרש או פרק זמן מסוים לאחר חלוקת הרכוש וכדומה. (אך מבחינה הלכתית לא יקבעו סנקציות לאי מתן גט- שאחרת הגט ייחשב "מעושה" ולא מתוך רצון חופשי.
· אופן מימוש ההסכם ומועדו.
· הגדרת מועד הקרע/הפירוד
· הגדרת הרכוש המשותף והרכוש הנפרד, התייחסות לחשבונות בנק (נפרדים ומשותפים), התייחסות לחובות קיימים או עתידיים.
· אופן חלוקת רכוש / כספים /זכויות.
· סנקציות על הפרת סעיפי ההסכם או כולו.
· סכום פיצוי בגין הגירושין.
· משמורת, הסדרי ראיה ומזונות ילדים, זאת במידה ובעת עריכת ההסכם לבני הזוג כבר יש ילדים.
· נושאים שונים הרלוונטיים לזוג הספציפי.
· ירושה- הסכם ממון לא יידון בחלוקת רכוש לאחר המוות, נושאים אלה יוסדרו בצוואה, אך ניתן יהיה לציין כי חלוקת הרכוש לאחר המוות תעשה באופן שמצוין בצוואה, ובמקביל לערוך צוואה וניתן אף לצרפה כנספח.
לסיכום: חשוב מאוד לנסח את ההסכם באופן מקצועי ומעמיק, אשר לא משאיר מקום לשאלות או פרצות, הנושאים פורטו בהפשטה ובקצרה וישנם פרמטרים שונים שיש לקחת בחשבון בהתאם לנתונים הספציפיים של כל זוג וזוג.
עליכם לקבל עצה מעמיקה מעו"ד אשר מתמחה בתחום דיני המשפחה ואשר מודע לכל האספקטים וההשלכות בהתאם לנסיבות ולפרטים הרלוונטיים לכם!
בהצלחה,
בברכת כותבת המאמר,
עורכת דין ומגשרת, שירלי אנגלמן
טלפון: 077-2010-298
דוא"ל: s.mishpati@gmail.com
אתר:www.get-net.co.il